24/10/2015 Walibi Belgium (Halloween)

03/11/2015 Uit Door Nathan

Het is weer Halloween! En dat wil zeggen dat we ook weer van het ene pretpark naar het andere reizen. Beginnen doen we vandaag met Walibi België.

IMG_5195

Omdat ik helaas nog niet met de auto kan rijden, blijft het lijstje nog redelijk beperkt. Walibi België is echter goed bereikbaar, dus daar ben ik wel ieder jaar van de partij.

IMG_5206

Naast de eerste Halloweennocturne was er ook de jaarlijkse Walibi Fan Day die mij wel interesseerde. Naast het parkbezoek kregen we ook een rondleiding door Lumberjack, een kijkje op de bouwwerf van Pulsar en een ontbijt in de 4D-cinema.

IMG_5204

Walibi pakt dit jaar uit met maar liefst acht spookhuizen en een aantal scare zones. Daarnaast kan je ook nog gewoon genieten van de attracties en de slotshow.

IMG_5202

We beginnen vooraan in het park.

IMG_5188

Met een rondje in de Vampire.

IMG_5209

Blijft een leuke achtbaan.

IMG_5230

Daarna was het tijd voor een ritje Weerwolf. Een schitterende rit, verder niets op aan te merken. Ik ga met Halloween altijd wat sneller over de attracties, zodat ik de spookhuizen uitgebreid kan behandelen. Enkel wat nieuw of veranderd is, vermeld ik even.

IMG_5186

Halloween kan vaak ongelooflijk druk worden. Gelukkig hadden we via de Fan Day een goedkopere pas kunnen krijgen, waarmee we versnelde toegang kregen.

IMG_5199

En met druk bedoel ik ook wel echt druk.

IMG_5237

Voor de Weerwolf staat een kassa waar je tickets voor spookhuizen of passen voor versnelde toegang kan kopen, al zijn die verschrikkelijk duur. Ik schrok best toen ik de aangelegde wachtrij zag.

IMG_5238

Daarachter ligt het eerste spookhuis voor vandaag: Panic House 4D. In de 4D-cinema speelt met Halloween een andere film dan gewoonlijk.

IMG_5249

Je gaat binnen en de film start. Op het eerste zicht lijk je een gewone villa binnen te gaan, maar die verandert al snel in een huis vol horror. Er zitten hier en daar wat schrikeffecten in en het feit dat het allemaal in 4D is maakt het alleen maar beter. Je kan ook niet weg uit je stoel en daarom is het nog best eng.

IMG_5247

We volgen het pad en komen al snel aan de grootste scare zone van het park. Asylum Garden. Iets zegt mij dat ik hier vanavond nog eens ga terugkeren. Gevoelige zielen kunnen nu afhaken…

IMG_5257

Al vond ik het best meevallen. Er lopen wat acteurs rond en er zijn altijd mensen die daar doodse schrik van hebben, maar ik vind het uiteindelijk niet echt eng.

IMG_5261

Ik vind het soms zelfs grappig. Ik kan mijn lach niet altijd inhouden als er acteurs op me af komen.

IMG_5263

Veel mensen die op de foto wilden met acteurs. Er liepen er eigenlijk opvallend veel rond in deze zone.

IMG_5284

Er liepen ook enkele acteurs die goocheltrucs uitvoerden. Leuk om naar te kijken, ze deden het niet slecht.

IMG_5370

Naast het plein zelf is nog een slagveld van decoratie. Ik denk dat het een kerkhof moet voorstellen. Het is in ieder geval leuk gemaakt.

IMG_5320

Enkel dit vind ik maar lelijk afgewerkt.

IMG_5318

En buiten de Asylum Garden ligt er natuurlijk ook Asylum zelf.

IMG_5289

Al was het overdag niet zo succesvol. Ik heb vorig jaar meer dan een uur in de rij gestaan, nu was het amper 10 minuutjes. Naar de avond toe werd het wel drukker.

IMG_5304

In ieder geval, het is een prachtig spookhuis. Ze hebben het dak er niet opgezet dit jaar waardoor het een stuk kleiner oogt. Maar ja, Asylum is dan ook wel een redelijk kort spookhuis. Maar de ruimte die voorhanden is, wordt wel goed gebruikt. Het is het gebouw waar normaal de botsauto’s te vinden zijn, dat ze omgebouwd hebben tot spookhuis.

IMG_5268

Je begint in groepen van een aantal personen. Dan krijg  je een voorshow te zien van Igor. Ik verstond er eerlijk gezegd weinig van. Het heeft iets te maken met zombies, die je het spookhuis insturen, waarin je door enkele scènes met acteurs loopt.

IMG_5733

Je gaat onder andere door een eetkamer, een kamer waar ze iemand opereren (die natuurlijk plots recht springt) en door een soort labyrint op het einde. Eerlijk gezegd vond ik dit spookhuis vorig jaar beter. Dan waren er op het einde kooien met acteurs in en flikkerlichten. Nu waren het gewoon zwarte muren met op het einde slechts één acteur met kettingzaag.

IMG_5272

Al bij al een kort maar erg leuk en eng spookhuis.

IMG_5331

Genoeg rondgehangen in Asylum Garden. We gingen verder naar de Buzzsaw.

IMG_5280

Natuurlijk was het ook hier enorm druk. Je stond er gemakkelijk een uur voor in de rij. Niet normaal dat mensen daar nog aan beginnen voor een topspin.

IMG_5392

Ook hier liepen natuurlijk heel wat acteurs rond.

IMG_5381

En dan kwamen we aan op het centrale plein van de Fear West. Ook hier was het bijzonder druk, zoals je ziet.

IMG_5428

Dalton Terror zijn we nu voorbijgelopen en tegen de avond teruggekeerd. Het leek me namelijk wel eens leuk om hem in het donker te doen. Mooi uitzicht heb je boven wel.

IMG_5130

Ook de Calamity Mine sloegen we maar over, 50 minuten was het echt niet waard, bovendien is er niets bijzonder aan in verband met Halloween.

IMG_5426

We hebben dan ook deze maar ’s avonds gedaan. Toen stond er slechts een rij van 15 minuten.

IMG_5403

We gaan verder en komen het volgende spookhuis tegen. Of toch een soort van, het is eigenlijk het kinderspookhuis van het park: Walibi’s Secret. Normaal mag je er niet in als je ouder bent dan 12 jaar, maar met onze pasjes kregen we toch toegang.

IMG_5171

De attractie staat er eigenlijk altijd, maar ik dacht dat er binnenin wel wat veranderd zou zijn voor Halloween. Dit bleek echter niet zo te zijn, alles is hetzelfde gebleven, er stonden enkel twee kindvriendelijke acteurs in die er anders niet staan.

IMG_5183

Veel stelde het dus niet voor. Van het ene spookhuis gingen we zo naar het volgende. Toxic River is normaal gezien de Gold River Adventure, niet meer dan bootjes die rondvaren. Met Halloween zetten ze er enkele zombies bij langs de kanten en is het een spookhuis.

IMG_5166

Het spookhuisgehalte van deze attractie valt echter goed mee. Je begint en vaart een rondje op het meer. Het water is wat groener gemaakt en overal liggen tonnen in het water.

IMG_5167

Daarna vaar je rond een eiland waar enkele zombies op zitten. Er staan ook enkele metalen platen waar ze vaak op slaan, maar echt eng is het niet.

IMG_5480

Tot slot vaar je onder de brug, waar enkele zombies op je wachten.

IMG_5162

Best leuk dat ze attracties zoals deze een extra Halloweentintje geven. Mogen ze van mij bij elke attractie doen.

IMG_5156

En toen voer er een zombie alleen over het water… Hij vond het nodig om in een lege boot te stappen, best lachen.

IMG_5494

We liepen verder naar de volgende attractie, die weeral een spookhuis is.

IMG_5509

Wat het thema en het verhaal van dit spookhuis is weet ik niet net. Wel heb ik horen zeggen dat dit het spookhuis is waar de acteurs het agressiefst zijn. Al vind ik dat persoonlijk nog goed meevallen.

IMG_5512

Veel kon ik van het spookhuis niet maken. Het zijn voornamelijk lange gangen waar acteurs inzitten die je laten schrikken met van alles en nog wat.

IMG_5514

Al is het wel een leuk spookhuis. Een aanrader!

IMG_5515

Aan de achterkant van het park staan voornamelijk kinder- en familieattracties. We hebben er vandaag weinig aandacht aan besteed. Ook Challenge of Tutankhamon zijn we voorbijgelopen, 50 minuten was net iets te veel voor ons. De Flashback hebben we wel even gedaan.

IMG_5526

Aan het begin van de dag waren we er toevallig en konden we direct instappen. Toen we er later waren stond er een rij van boven het halfuur. Leuke rit maar verder niet veel aandacht aan besteed, het heeft eigenlijk niets met Halloween te maken.

IMG_5530

Bij de Psyké Underground hebben we ook maar een ritje gedaan. Blijft één van de toppers van het park.

IMG_5539

Hier stond de rij zelfs tot buiten. Het bord zei 45 minuten, maar dat lijkt me eerlijk gezegd toch langer. Ik heb er in ieder geval niet voor aangeschoven.

IMG_5540

Bij de Psyké was er een soort van no-monster-zone. Goed voor jonge kinderen.

IMG_5547

Al snap ik overigens niet dat je met kleine kinderen naar Walibi komt als het Halloween is, die kinderen hebben niet normaal veel schrik. Ik heb meermaals kinderen zien huilen omdat ze bang waren. Walibi heeft wel een goed concept dat de Antimonsterbadge heet, als je die draagt vallen de monsters je niet aan, maar ze kunnen zichzelf moeilijk onzichtbaar maken, ze blijven er toch overal rondlopen.

IMG_5508

Domme ouders of begeleiders… Controleer eerst de website van het park een keer. Als je dan toch al in het park bent, blijf je beter een hele dag in de kinderzone, waar wij ook even gestopt zijn.

IMG_5092

Ik moet zeggen dat het voor een kinderzone best leuk aangekleed was. Vorig jaar was het veel minder uitgebreid.

IMG_5572

Overal staan er gigantische, opblaasbare pompoenen, echt leuke dingen.

IMG_5563

Er staat ook een extra springkasteeltje.

IMG_5581

Van deze vonden we het toch ook de moeite waard een foto te nemen.

IMG_5580

Niemand herkent ze…

IMG_5583

Genoeg kinderhalloween gevierd voor vandaag. Terug over naar het andere deel. De volgende attractie is de Radja River.

IMG_5593

Hij was nog erg populair. Wij hebben hem overgeslagen omdat het zo koud was, maar dat dacht duidelijk niet iedereen. Er stond toch een rij van ongeveer een halfuur.

IMG_5595

Achter de Radja River ligt normaal een vliegend tapijtje, ze hebben het proberen te verbergen maar de constructie is net niet hoog genoeg. Het hokje van de operator wordt nu gebruikt als kassa voor passen en tickets voor de spookhuizen. Want voor Asylum, Villa 13 en Lumberjack moet je €5 bijbetalen.

IMG_5665

En over die laatste twee spookhuizen gesproken, die waren nu aan de beurt. De ingangen van beide spookhuizen liggen vlak naast elkaar, beetje verwarrend wel. We beginnen met Villa 13. Het is een spookhuis dat vroeger een gewoon huis was. Walibi heeft het toen overgekocht en kon het zo gebruiken als spookhuis. Al hetgeen wat er in een gewoon huis aanwezig is, was hier dus ook al. Zo is het eigenlijk een gewone villa waar je doorloopt, maar dan in een Halloweenjasje.

IMG_5701

Al vind ik het met momenten toch een eng spookhuis, met name de kelder ben ik liever zo snel mogelijk doorheen. Dit jaar bijna niets veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar toch een erg leuk en mooi uitgewerkt spookhuis.

IMG_5702

En dan is het tijd voor het grootste spookhuis van Walibi, dat eveneens volledig nieuw is dit jaar, Lumberjack!

IMG_5198

En ik ga meteen met de deur in huis vallen. Het is een schitterend spookhuis. Veruit het beste en engste van het park. Daarnaast is het ook nog erg lang.

IMG_5102

Het verhaal van het spookhuis gaat over een moordlustige houthakker diep in een spookachtig bos. Al loopt er in het spookhuis wel meer dan één houthakker rond die je de stuipen op het lijf jaagt.

IMG_5668

Naast heel wat acteurs is het ook een erg mooi spookhuis. Soms lijkt het dat je door schuren loopt, andere scènes lijken op een bos. Erg mooi gemaakt want het lijkt echt dat het spookhuis outdoor is met momenten.

IMG_5100

Op een gegeven moment wordt je zelfs met groepen van een tiental personen opgesloten in een houten schuurtje waar twee acteurs achter je aan zitten met een kettingzaag. Ik ben er persoonlijk niet bang van maar er zijn altijd mensen die compleet in paniek zijn.

IMG_5101

Ik schrok wel redelijk van de wachtrij. Ik had al gelezen dat het spookhuis een redelijk hoge capaciteit ging hebben, maar dat de wachtrij zo kort zou zijn had ik niet verwacht. Ik denk dat je er niet langer dan een kwartier zou moeten wachten hebben.

IMG_5667

Ik was enorm aangenaam verrast over het nieuwe spookhuis. Het is niet alleen lang, maar ook nog eens erg eng en schitterend afgewerkt met een mooi thema. Echt een aanrader!

IMG_5672

We verlieten Lumberjack en gingen naar de volgende Halloween-belevenis. Midden op het meer hebben ze namelijk de Blood Bar aangelegd.

IMG_5606

Er ligt tijdelijk een brug naar een eilandje. Je kan er alleen maar op als je een RIP Pass hebt. De sfeer is er enorm gezellig en het muziekvolume is perfect, het staat redelijk luid maar je kan rustig iets tegen elkaar zeggen. Je bekijkt het park ook eens vanuit een ander perspectief en bovendien is er gratis drank!

IMG_5605

Na er even uitgerust te hebben, zetten we onze tour door het park verder en komen we aan bij het laatste spookhuis. Project InvaZion.

IMG_5115

Tot voor dit jaar was het Project Z. Het is dus wat aangepast ten opzichte van de vorige jaren. Ik dacht een klein beetje, maar eigenlijk is bijna het hele spookhuis nieuw. Het is een science-fictionspookhuis waarin de wereld zogezegd overmeesterd wordt door aliens. Of toch zoiets.

IMG_5643

Het is net iets minder aan de spookachtige kant, maar daarom niet minder leuk. De oppervlakte van het spookhuis is niet zo groot maar ze benutten die wel erg goed. Het is verdeeld over verschillende verdiepingen en er zit ook een kruipgedeelte in. Daarbij is het mooi en kleurrijk gethematiseerd. De rotscène met het schuim is gelukkig ook verwijderd. Over het algemeen een grote vooruitgang ten opzichte van vorig jaar.

IMG_5661

En zo waren we min of meer rond. We sloten af met een ritje in de Cobra.

IMG_5111

Ook dit blijft een leuke achtbaan. Helaas weeral een extreme wachtrij.

IMG_5652

Dan komen we terug aan bij de ingang. Vandaag was er echter de eerste nocturne waardoor het park tot 22u geopend was. Attracties als Dalton Terror zijn in het donker echt aan te raden. We liepen ook nog een rondje door het park voor enkele sfeerfoto’s.

IMG_5728

De Wave Swinger die naar mijn mening erg mooi verlicht is.

IMG_5730

Ook de lifthill van de Weerwolf wordt goed verlicht.

IMG_5720

De waterattracties waren al gesloten en familieattracties besteden we niet echt aandacht aan, dus we waren ook redelijk snel weer rond.

IMG_5708

En met een werkelijk prachtige slotshow, waar ik helaas geen foto’s van heb, sloten we ons gruwelijk dagje in Walibi af.

IMG_5770

Volle maan en tijd om het park te verlaten. Walibi België is een echte aanrader, en al zeker met Halloween. Het wordt met het jaar beter en ook dit jaar is dat niet anders. Het nieuw spookhuis is geweldig en ook de andere spookhuizen en de slotshow zijn super. Walibi, tot volgend jaar!

IMG_5798