07/04/2015 Walibi Belgium

08/04/2015 Uit Door Nathan

Het pretparkseizoen is begonnen! Dus tijd om te gaan kijken wat er tijdens de winter veranderd is in onze eigen Belgische pretparken, vandaag trokken we richting Walibi Belgium!

73

We begonnen vooraan in het park. Vampire had een technische storing, dus gingen we richting de Weerwolf.

3

Maar ook deze had last van een storing. We hebben maar gewacht tot het probleem verholpen was en ondertussen wat gefilmd en gefotografeerd. 20 minuten na de opening was de attractie open en konden we genieten van de heerlijke rit.

12

We gingen de andere kant op aangezien de Vampire nog steeds defect was. Ondertussen liepen we voorbij de Wave Swinger en het Reuzenrad.

1

5

We liepen verder tot aan de Cobra!

62

Ook hierin even een ritje gemaakt vandaag. De rit kent iedereen, sommigen zijn hem zelfs zo beu ondertussen… Ik blijf het toch een leuke achtbaan vinden.

63

Daarnaast lag de Radja River. Aangezien hier geen rij was deden we hem enkele keren.

17

En ze hebben eraan gewerkt, de kleinere watervallen doen het weer! Goed bezig Walibi.

18

En ook aan de ingang van de tunnel werken de waterstralen terug.

22

Later op de dag kwamen we terug naar hier om wat verkoeling te zoeken. We stonden in de wachtrij wanneer de attractie plots werd stilgelegd.

21

En één voor één kon iedereen uitstappen.

57

De medewerkers profiteren hier wel duidelijk van hun job, met drie zitten ze aan één meisje…

58

Het probleem bleek uiteindelijk dat één van de pompen niet werkte. Ik was samen hier met een ‘collega’ van ParkReviews.be, het was hem al opgevallen dat er heel weinig water door de baan stroomde… Oranje licht is natuurlijk nooit een goed teken.

60

Omdat we bijna een half uur hebben moeten wachten, kregen we een sorry pass. Heel goed van Walibi dat ze zoiets doen. We hebben hem uiteindelijk gebruikt voor de Vampire, die deed het ondertussen weer.

59

We gingen terug richting ingang voor een ritje in de Vampire. Onderweg kwamen we deze tegen, gesloten vandaag.

61

Het was dus tijd voor een ritje in de Vampire!

64

Het viel me op dat ze een nieuwe speedy pass ingang hebben gelegd. Waar je vroeger gewoon via de uitgang moest gaan, hebben ze nu een aparte rij aangelegd, al vond ik heb wel wat vreemd. Je wandelt onder de lifthill door en wordt precies bij de gewone wachtrij gevoegd… Ik begreep er niets van tot er plots een deur openging en we het station binnen konden. Het is goed dat ze het vernieuwd hebben maar of het een vooruitgang is weet ik niet. Wij hadden geluk dat het niet zo druk was, maar ik vraag me af hoe ze het zouden doen bij drukke dagen.

67

We hebben in ieder geval van ons ritje in deze achtbaan genoten.

66

We gingen verder naar achter. Hier stond de 4D cinema, ik wilde hem graag doen aangezien er een nieuwe film speelt, maar wegens tijdsgebrek is dat er niet van gekomen.

56

Ook  de Breakdance en de Botsautootjes die daar stonden sloeg ik voor vandaag over.

71

70

En als je goed kijkt kan je het al zien op de vorige foto. Het is Pasen! Dus gedurende heel de paasvakantie kunnen kinderen paaseieren rapen in het park. Ik weet niet echt wat de bedoeling ervan is maar de kleine kinderen vonden het schijnbaar toch leuk.

68

We liepen verder naar achter en kwamen de Buzzsaw tegen. Maar ook deze was gesloten…

69

We liepen snel verder naar de volgende thrill ride, de Dalton Terror!

15

Ze hebben hem een nieuw kleurtje gegeven. Vroeger was hij geel met roze bakjes.

33

We hebben een tijdje staan filmen en fotograferen om daarna een ritje te maken in de naastgelegen attractie, Calamity Mine.

34

We hebben van het ritje genoten. Het zijn familieachtbanen maar ik blijf ze best leuk vinden. Zeker bij het bruggetje, daar heb je heerlijke airtime.

38

Verder viel het me op dat alle watereffecten uitstonden. Jammer want de splash, fontein en waterval maken de rit toch wat leuker.

36

Boven het station van de achtbaan is een mooi terrasje. Je kan er heel goed foto’s en video’s maken. Het was me nog nooit opgevallen dat dit er was.

37

Achter het wild west dorp lagen enkele kleinere attracties. Onder meer Walibi’s Secret, maar deze hebben we ook moeten overslaan. Daarachter stond de octopus.

41

En ook de Kartbaan lag daar. Ook deze was gesloten, maar er was meer aan de hand. De attractie is van het parkplan verdwenen. Dus misschien gaan ze deze binnenkort verwijderen.

40

Doorgelopen naar het achterste deel van het park voor een ritje in Challenge of Tutankhamon.

43

Ook even ingestapt in de Keverbaan voor een video’tje, best een lachen ding.

47

Daar lag ook nog de fabulous arena. Een grote theaterzaal waar shows in georganiseerd worden.

44

En daarachter lag de Salsa Y Fiesta, apart gethematiseerde koffietassen. Ik geloof dat het bord een nieuwe kleur heeft gekregen.

49

Tijd voor de volgende grote attractie, Psyké Underground.

30

We hebben een ritje frontseat gedaan. Het blijft mijn persoonlijke favoriet uit het park. De lancering is heerlijk en de baan is enorm soepel, zeker voor zijn ouderdom. Ik ben blij dat ze deze attractie hebben opgeknapt!

23

We gingen even een kijkje nemen in kinderland. Voor de lol even in dat kindertoestel gekropen. Je kan er bovendien mooie foto’s uit maken.

52

Ik moet zeggen dat het op sommige plaatsen een hele opgave was… Maar we zijn erdoor geraakt! Mentaal ben ik er nog jong genoeg voor.

54

Het Paleis van de Geest sloeg ik vandaag over dus we gingen eens naar de Flashback.

13

Toen we hier aankwamen zagen we al de eerste voorbereidingen voor in het seizoen van 2016. Hier komt een pad over het water en daartussen komt een grote, nieuwe attractie. Een Mack Powersplash!

25

Maar daarop moeten we nog een seizoen wachten. Wij kwamen hier nu voor de Flashback!

27

En net toen wij in de rij wilden stappen, was de attractie kapot…

31

De lifthill viel stil en na enkele minuten schoot hij weer in gang. Maar we mochten er niet in… Er bleven ook heel de tijd lege boten komen. Wat net het probleem was weet ik niet. We zijn nog even blijven wachten maar er gebeurde niets meer dus zijn we verder gelopen. Later op de dag even teruggekomen maar de attractie was nog altijd dicht. Hij is dus bijna heel de dag gesloten geweest.

29

We hebben nog wat attracties gedaan en zijn tot slot afgesloten met nog twee ritjes in de Weerwolf! Fastpass kunnen krijgen door een enquête in te vullen en dus de wachtrij nog kunnen voorsteken ook.

6

Aan alles komt een einde, dus ook aan deze leuke dag. We hebben ervan genoten. Jammer dat er zoveel defecten waren vandaag, Buzzsaw en Flashback waren (zo goed als) de hele dag gesloten en ook de Weerwolf, Vampire, Radja River en Calamity Mine sukkelden met problemen. Maar ja, dat kan ieder park overkomen. De bezoekers werden vriendelijk geholpen wat ik natuurlijk alleen maar kan toejuichen.

Maar ik heb een leuke dag gehad met ParkReviews.be en het was niet al te druk. Bijna alles kunnen doen en rustig op foto en video zetten. Ook het weer viel goed mee. Mij zal je hier later nog zien! Tot binnenkort!

72