28/03/2016 Plopsaland De Panne

02/04/2016 Uit Door Nathan

Het pretparkseizoen is weer begonnen, dus we kunnen weer volop pretparkjes beginnen doen! Vandaag starten we in Plopsaland De Panne.

DSC03818

De grote nieuwigheid, die trouwens al van op de parking goed te zien is, is helaas nog niet open. Voor deze Heidi The Ride keren we later in het seizoen wel een keertje terug. Nu bekijken we even wat er gedurende de winter veranderd is in het park.

DSC03695

Aan de ingang starten we meteen met de eerste nieuwigheid. Of misschien mag ik het niet zo noemen, maar het was er in ieder geval vroeger niet. Tassencontrole, eigenlijk jammer dat ze dit soort dingen moeten invoeren, maar anno 2016 is het misschien maar beter dat ze het doen…

DSC03817

Maar goed, eenmaal het park binnen zagen we al direct dat het enorm rustig was, wat me best wel beviel. Ik had het eerder druk verwacht aangezien het best goed weer was en het een feestdag was.

DSC03722

Op het dorpsplein zijn al meteen enkele nieuwe dingen te vinden. Om te beginnen hebben de Dansende Fonteinen een kleine opknapbeurt gekregen. De tegels zien er volledig nieuw uit.

DSC03720

Ook het frietkraam langs de kant is volledig vernieuwd. Nu past het honderd keer beter in de stijl van Plopsa.

DSC03718

De Ghost Rockers zijn vanaf dit seizoen ook vertegenwoordigd in Plopsa. Weliswaar niet met een eigen zone, maar ze staan er wel.

DSC03719

Hier en daar zijn in het park kleine paasdecoraties aangebracht, maar echt veel stelde het niet voor.

DSC03721

Hier staat ook de eerste kinderattractie, het Verkeerspark. Helemaal in de stijl van K3.

DSC03723

We starten ons rondje door Plopsaland door links af te slaan op het Dorpsplein. De nieuwe achtbaan zorgt in ieder geval voor een compleet nieuw uitzicht bij de toegangspoort.

DSC03724

De eerste attractie die je tegenkomt is de Vleermuis. Een achtbaan die ik persoonlijk liever oversla, maar waar andere bezoekers maar al te graag in zitten. Dat in combinatie met een vrij lage capaciteit zorgt ervoor dat er vaak lange wachtrijen staan.

DSC03732

Al is het wel een unieke attractie.

DSC03728

Het verwondert met niet dat Plopsa ervanaf wil. De capaciteit is veel te laag voor een groot park als dit. Hij staat dan ook te koop, maar wanneer hij precies verwijderd wordt is mij een raadsel, al ben ik er wel benieuwd naar.

DSC03731

Hij is later op de dag even vastgelopen, maar ging al snel weer open voor publiek. Niet dat ik de attractie noch het park wil afbreken, het kan tenslotte in ieder park gebeuren.

DSC03809

Met deze attractie bevinden we ons in ieder geval in de Ploptuin, die nog aangevuld wordt met enkele kinderattracties.

DSC03739

Kikkertjes, eendjes, konijntjes… typische Plopsa-attracties. Je vindt ze er allemaal.

DSC03737

En ook deze konijntjes waren er uitzonderlijk te vinden. Deze stonden hier en daar verspreid in het park.

DSC03725

Normaal gezien vind ik het behoorlijk lachen om zelf ook nog in die dingen te kruipen, maar bij Plopsa zitten die kindermolens natuurlijk altijd vol. Er echt voor aanschuiven zie ik dan ook weer niet zitten. Bovendien moet er nog het één en ander gefotografeerd worden.

DSC03736

En tot slot staat er nog een waterspuitende emmer, een restaurant en een grote speeltuin.

DSC03738

Daarachter ligt het Kasteelplein, waar we om te beginnen een rondje maakten in de Draak. Een Mack powered coaster die ik gerust enkele rondjes na elkaar kan doen. Hij is zeker niet aan de wilde kant, maar wel erg leuk als ontspannend tussendoortje.

DSC03747

De Boomstammetjes waren nog dicht door de weersomstandigheden, maar deze gingen al snel weer open. Achteraf hebben we er dan wel nog enkele rondjes in gemaakt. Het blijft één van mijn favoriete log flumes. De tweede drop van de attractie is echt super.

DSC03750

Hier komt ook de toegang naar Heidi The Ride, waar momenteel nog volop aan gewerkt wordt. Er is nog steeds geen openingsdatum, maar ik hoop dat ik hem zo snel mogelijk kan berijden.

DSC03749

Want ja, hij ziet er goed uit!

DSC03697

Ik had het al over de weersomstandigheden? Op de foto’s ziet er er misschien zeer goed weer uit en het was ook best behoorlijke warm en bijna de hele dag zonnig, maar er was ongelooflijk veel wind. Pas dan zeker op voor dit soort borden, want het heeft zo even mijn gezelschap aangevallen.

DSC03746

Achter het Kasteelplein bevindt zich de Mega Mindy-zone. Eigenlijk is deze veel te klein, er staan twee kleine attracties, maar ik vind het er nogal tussen gepropt.

DSC03744

Maar niemand, uitgezonderd ik, die zich daaraan ergert. Voor de reguliere pretparkbezoeker zijn dit gewoon attracties om fun op te maken. Ik ben dan ook altijd al een uitzondering geweest.

DSC03745

Blijkbaar is de Rollerskater gevoeliger dan ik dacht, want deze is alleen de laatste uren van de dag open geweest. Ik moet zeggen dat ik het wel knap vind dat ze hem voor die paar uren nog geopend hebben, veel parken zouden hem gewoon dicht laten. Maar ja, weersomstandigheden kan niemand iets aan doen… Zelf een ritje maken is er niet meer van gekomen.

DSC03751

We kwamen voorbij de Plopsa Express, maar ook deze was jammer genoeg dicht. Lijkt me weinig met de wind te maken te hebben, maar eerder met Heidi The Ride, waar dit treintje vlak naast rijdt.

DSC03753

In de Kaatjeszone was momenteel nog niet veel te beleven, zowel Viktors Race als Kaatje Zoekt Eendje waren gesloten. Gelukkig heeft dat niet lang geduurd. Al snel konden we wel een ritje maken in Viktors Race.

DSC03755

Een echte Zierer klassieker die ik stiekem toch nog altijd graag doe, zeker als er geen wachtrijen staan zoals vandaag.

DSC03757

Kaatje Zoekt Eendje is ook nog open gegaan, maar pas redelijk laat op de dag.

DSC03811

De ROX-Flyer is jammer genoeg heel de dag dicht gebleven, maar die keuze snap ik volledig. Met zo veel wind als vandaag zou ik daar echt niet graag boven hangen…

DSC03761

Maar spijtig is het natuurlijk wel.

DSC03763

De Koffietassen waren wel geopend, dus hier konden we rustig even een ritje in maken.

DSC03768

Ik blijf erbij, wat Plopsa hierme gedaan heeft vorig seizoen, is echt prachtig.

DSC03766

We slaan het pad in achter de Koffietassen richting de Anubis- en Piratenzone.

DSC03769

Waar de Anubis The Ride kapot bleek te zijn. Best jammer, want het is de enige echt intense attractie in het park, maar het was op voorhand aangekondigd en we waren op de hoogte, dus we konden Plopsa niets verwijten.

DSC03812

Ik denk dat er iets mis was met de lancering. Daar stond toch in ieder geval een bakje op stil.

DSC03795

Maar het blijft natuurlijk wel jammer als je topachtbaan met de seizoensopening niet kan draaien.

DSC03813

Gelukkig draaide de twee topattracties van de Piratenzone wel zonder problemen. Beginnen doen we met de Supersplash.

DSC03800

Zelfs hier konden we zo instappen! Geweldig om een pretpark te doen met zo’n drukte. We hebben dus zo drie ritjes gedaan.

DSC03803

Al waren deze vandaag extra nat. Door de harde wind vloog zowat heel die splash over onze boot heen.

DSC03804

Maar zo erg vond ik het niet.

DSC03802

Daarna gingen we uitwaaien in de Piratenboot.

DSC03770

En aangezien hier nauwelijks iemand in de rij stond, hebben we deze maar liefst 7 keer kunnen doen! Gewoon blijven zitten, erg leuk dat dat mag.

DSC03805

De Zwanenboten zijn heel de dag gesloten gebleven, wat ik begrijp, want met dit weer waai je zo omver.

DSC03816

De Storm Op Zee is de laatste attractie van de Piratenzone, maar deze hebben we vandaag overgeslagen.

DSC03815

We kwamen nog langs het centraal station van de parktrein, die zoals reeds gezegd gesloten was. Daarna stonden we opnieuw aan de ingang.

DSC03799

Aan de ingang gingen we eens een kijkje nemen in Mayaland, daar waren we deze morgen niet geweest.

DSC03716

Daar was niet echt veel te beleven. Het is er bovendien altijd vrij druk. Ik ben afgelopen winter een keer naar Mayaland Indoor geweest in combinatie met Plopsaqua, dus heb het meeste toen gezien.

DSC03711

In Mayaland staan een vijftal kinderattracties en een aantal grote speeltuinen bij elkaar. Ideaal voor met slecht weer, kleine kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken, maar wij zijn er vrij snel doorheen.

DSC03713

Daarna gingen we even een kijkje nemen bij het Bos van Plop. Het kwam goed uit, want het begon net te regenen.

DSC03784

Hier is eigenlijk ook niets veranderd. Een vrij kleine darkride die toch behoorlijk lang duurt, best leuk om eens af te wisselen.

DSC03785

We gingen even een kijkje nemen op de Big & Betsy Hoeve, hier probeert Plopsa namelijk een wereldrecord te breken. En jawel, ze hebben het! Er werden maar liefst 972 188 paaseitjes geraapt.

DSC03790

Zag er best wel leuk uit, maar er stond een veel te lange rij naar mijn zin. We hebben het dus maar gelaten voor wat het was.

DSC03791

De enige echte attractie op de boerderij was jammer genoeg gesloten.

DSC03787

We keken nog een beetje rond op de boerderij, maar erg veel was er niet meer te beleven.

DSC03788

Daarna liepen we maar verder richting het Kermisplein, waar we een aantal sfeerbeelden maakte.

DSC03777

Van onder andere deze attracties. Er staat zowat van alles.

DSC03780

In de Wienerwalz deden we zelf ook een rondje, we konden toch zo instappen.

DSC03779

Daarnaast staat er ook nog een brandweermolen, botsautootjes, een kleine autobaan en diverse kermiskramen.

DSC03783

En achter het Kermisplein ligt de laatste zone.

DSC03771

Een ritje in de Grote Golf mocht zeker niet aan ons dagje ontbreken.

DSC03775

Zeker niet aangezien het zo extreem rustig was.

DSC03772

Wickie The Battle was de laatste attractie, die we maar liefst drie keer gedaan hebben.

DSC03774

Wel jammer dat in twee van de drie boten zeker de helft van de kanonnen niet of nauwelijks werkte. Dat maakt het al meteen een stuk minder leuk, zeker bij volle boten. Als Plopsa nog een detail zoekt om het leuker te maken, heb ik een voorstel!

DSC03773

Op weg naar de uitgang kwamen we nog de Plopsa-Parade tegen.

DSC03798

En toen was het stilaan tijd om het park te verlaten. Het was een erg leuke dag, het was enorm rustig dus we hebben erg veel kunnen doen. Enkel jammer dat er zoveel attracties gesloten waren, maar dat kan ik Plopsa helemaal niet verwijten.

DSC03797

Ze blijven me toch ieder jaar opnieuw verbazen, nu ook opnieuw met Heidi The Ride. Al kan ik daar pas helemaal over oordelen als hij geopend is natuurlijk. Ik kijk er in ieder geval naar uit. Plopsaland, tot in de zomer!

DSC03819