14/04/2015 Plopsaland De Panne

06/05/2015 Uit Door Nathan

Na Walibi en Bellewaerde was Plopsaland De Panne aan de beurt! Ook hier gingen we kijken welke veranderingen er in de winter gebeurd waren.

13

Een grote, nieuwe attractie was er dit jaar niet gekomen. De grootste verandering van het jaar was natuurlijk Plopsaqua. Het nieuwe zwemparadijs van Plopsa. We zijn even binnen geweest om het uit te testen maar komen later nog eens terug voor foto’s en video’s.

119

Ik heb beslist me dit jaar wat meer op de Plopsa-parken te richten. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit meer dan zomaar een kinderpark.

14

Bij de ingang viel het mij meteen op, de pilaren hebben een nieuwe kleur gekregen. Vroeger waren ze paars, nu zijn ze rood. Jammer dat ze de bloembakken ook niet rood geschilderd hebben, dat zou er mooier hebben uitgezien.

12

En eens je het park binnen was, viel meteen de volgende nieuwigheid op. De grote verjaardagstaart, want Plopsaland De Panne wordt dit jaar 15 jaar!

143

Zeer gekend voor de Plopsa-parken, de Dansende Fonteinen. Altijd leuk bij warm weer, en dat was het vandaag wel.

17

We waren het park nog maar net binnen of weeral zagen we iets nieuws. Het café van F.C. de Kampioenen heeft sinds dit jaar een eigen plekje gevonden in het park.

16

Het zijn echte decorstukken van uit de reeks die er opgesteld staan. Naast het café staat ook de garage van Fernand hier. Herkenbaar hé?

184

Het valt al meteen op als je binnenkomt, Plopsaland is een schitterend park. Overal is alles prachtig afgewerkt en nergens een vuiltje aan de grond.

19

Dit is een souvenirwinkel en tegelijk ook het station van de parktrein, hij heeft er veel. Dit is het centraal station, aan de Vleermuis stopt hij ook, nog een keer in de zone van Kaatje en nog een laatste keer in Wickieland.

144

Vanuit de parktrein kan je soms mooie foto’s trekken. Je komt bijvoorbeeld vlak langs de lancering van de Anubis en rijdt helemaal tussen de Boomstammetjes. Ook kom je langs dit insectenhotel. Mooi initiatief van Plopsaland, aangezien de ruimte anders toch maar leeg staat.

138

Na een rondje in de trein rijden gingen we een rondje door het park lopen om attracties te doen. We gingen aan de hoofdingang linksaf waar we als eerst een klein verkeerspark tegenkwamen voor de kinderen.

185

Daarachter lag De Vleermuis.

91

Een zeer simpele achtbaan die zeer uniek is. Ik ken naast deze geen enkele soortgelijke attractie in de buurt.

187

Het ritverloop is zo simpel als je kan denken, maar technisch toch een mooi apparaat. Je start namelijk met een lift omhoog.

186

Daarna maak je een grote bocht naar links, gevolgd door een grote bocht naar rechts en de rit zit er al op.

90

Het nadeel is dat de baan geen capaciteit heeft, ze hebben er al twee naast elkaar gezet om de capaciteit te verdubbelen maar zelfs dan nog staan er gemakkelijk wachtrijen van een half uur tot een uur. Het is eigenlijk geen attractie meer voor Plopsaland omdat het park gewoon te groot aan het worden is.

243

Het idee was dan ook om hem te verplaatsen naar een ander Plopsa-park en de nieuwe attractie voor volgend jaar op die plaats te zetten, maar wegens veel protest gaan ze hem toch in De Panne laten staan.

188

Nog een nadeel is dat de achtbaan op het einde enorm hard remt, echt niet prettig. Ik moest me al stevig vasthouden om niet helemaal naar voren te vliegen.

200

Verder heeft de Ploptuin niet zo veel te bieden, er staan nog enkele attracties voor de kinderen.

92

Zoals de Eendjes, of deze Kikkertjes.

250

Naast de Kikkertjes staat een grote, waterspuitende emmer. Erg origineel en mooi afgewerkt. Vreemde keuze want 100 meter verder staan er De Dansende Fonteinen, maar het was warm vandaag dus zowel de fonteinen als deze emmer hadden succes vandaag.

204

En er stonden ook nog Konijntjes.

94

Allemaal attracties die typisch zijn voor Plopsa en erg leuk voor kleine kinderen.

205

En naast enkele kinderattracties staat ook dit prachtig afgewerkt restaurant er, de paddenstoel van Kabouter Plop. Echt schitterend hoe Plopsaland zo mooi dingen kan afwerken.

203

We gingen naar de volgende zone, Het kasteelplein. Ook dit is een prachtig afgewerkt stukje. Het heeft deze winter nog een opknapbeurt gekregen. Hier liggen twee grote attracties.

231

De eerste is de Draak.

100

Het is een Mack Rides powered coaster en is dus een zeer familiaal gerichte achtbaan. Leuk voor families, niet echt eng maar ook voor ons nog altijd leuk om eens een ritje in te maken.

124

Verder is de rit soms wat eentonig, de hele achtbaan bestaat uit kleine heuveltjes en helixen. Maar zoals gezegd is het geen thrillachtbaan maar een familieachtbaan.

211

Het valt direct op dat hij een nieuwe laag verf heeft gekregen, hij valt veel meer op dan vorige keer.

212

De Draak gaat helemaal rond het Kasteel met de Boomstammetjes.

245

En over de Boomstammetjes gesproken, dat was de volgende attractie! Eveneens gebouwd door Mack en al een zeer oude baan. Ondanks dat is hij toch zeer goed onderhouden.

213

Het viel me direct op dat de indeling van de boten best vreemd is. Je mag met maximaal drie grote personen in een boot. Terwijl de boten toch best groot zijn en je in andere parken zonder probleem met vier of vijf in één boot mag. Ik vraag me af waarom ze het doen.

137

Na een kleine rondvaart ga je de eerste lifthill op. En als je omhoog gaat, ga je ook weer omlaag, dus na een bochtje ga je van de eerste, kleine val gevolgd door een splash.

244

Na de kleine splash vaar je terug een klein stukje, gaat terug een, deze keer veel grotere, lifthill op en na een bocht vaar je met een enorme snelheid naar beneden voor een grote splash.

215

Bij de grote val heb je airtime wat het nog leuker maakt, en wat het nog veel leuker maakt is dat je er best nat kan uitkomen. Zeker bij dit weer vind ik dat niet erg.

216

Helemaal nat weer uitgestapt en doorgelopen naar de volgende attractie. Onderweg kwam ik de troon van Samson tegen en ik weet niet wat er gebeurt is maar Samson is in ieder geval verdwenen…

230

Daarachter lagen nog twee kleine attracties van Mega Mindy. Een soort van mini-themagebied, leuk geprobeerd maar eigenlijk is dit te klein… Ik vind het er een beetje tussen gepropt.

95

Er staan twee kleine attracties voor de kinderen. De eerste is deze, de Vliegende Fietsen. Leuke attractie voor de kinderen en ondertussen ook te vinden en alle Plopsa-parken.

208

De tweede attractie is de Mega Mindy Jet Ski’s. Een creatief idee voor een attractie en ook deze is erg leuk voor de kleine kinderen. Jammer dat de capaciteit zo laag is.

210

We liepen verder en kwamen aan de Rollerskater. De enige attractie die nog gethematiseerd is naar Wizzy & Woppy. Vroeger waren het er vijf… Maar ja, wie kent ze nog? De mensen die nu volwassen of jongvolwassen zijn, het tv-programma is zijn populariteit door de jaren heen gewoon verloren. Het voordeel is wel dat Plopsaland het gewoon opnieuw thematiseert in plaats van het te later verouderen of verwijderen.

232

Het station is best origineel, alles om je heen wordt plots enorm groot en je voelt je zoals Wizzy & Woppy. Het station is dus een groot rek waar van alles opstaat.

126

Ik snap ook wel waarom ze deze attractie niet willen herthematiseren. Ik wil niet weten hoeveel Plopsaland met deze attractie verdient, op alle producten in het rek staat het merk in enorme letters. Plopsaland slaat daar massa’s geld uit.

129

Het is een Vekoma junior coaster die al een hele tijd in het park staat. De baan is verbazend soepel, zeker voor zijn ouderdom.

239

Normaal herken je Vekoma-achtbanen aan hun v-rails. Dit is denk ik de enige Vekoma-achtbaan die ik ken die dat niet heeft.

217

Midden tijdens de rit ga je door deze wasmachine. Erg leuk gemaakt voor kleine kinderen en je wordt er nog een beetje nat in ook.

218

Rond de achtbaan staan alle figuren van Wizzy & Woppy die vroeger rond de Vaat stonden. Die attractie is geherthematiseerd en daarom hebben ze de figuren hier gezet.

128

Ook deze kooi hebben ze naast de wachtrij gezet, al vraag ik me af waarom ze hem niet boven de wachtrij of boven de baan hebben gezet, want vanonder zit er een gat in, Dongo’s Race reed vroeger namelijk nog door de kooi.

125

Ja dat heb je wel in een park waar veel kinderen zitten, sta je gezellig in de wachtrij en begint een klein kind vlak voor je in zijn broek te pissen…

233

En ook hier valt het opnieuw op, ook de eet- en drinkmogelijkheden zijn goed weggewerkt en gethematiseerd.

240

Verder gelopen kwamen we in de zone van Kaatje waar ook twee attracties stonden. Te beginnen met Kaatje Zoekt Eendje.

237

Vroeger was het de Vaat in het thema van Wizzy & Woppy, maar sinds 2013 hebben ze hem veranderd naar de wereld van Kaatje. Het is een gewone rondvaart waar boeken langs de kant staan en je een verhaaltje kan volgen. Verder liggen er langs de kant enkele thema-attributen maar bijzonder is het niet.

238

Naast Kaatje Zoekt Eendje lag weer een achtbaan, de vierde al. Viktors Race was de volgende.

108

Het is een Zierer dubbele 8-baan die al een hele tijd in het park staat. Tot voor 2013 was het Dongo’s Race waar ik het daarnet nog over had. Twee jaar geleden is de hele baan vernieuwd en is het Viktors Race geworden.

109

Verder valt het op dat de baan goed tussen de bomen is weggewerkt. Levert wel een mooi effect op maar is soms moeilijk om te fotograferen.

223

De volgende attractie en meteen ook de volgende zone, die bestaat eigenlijk maar uit één attractie. Dan hebben we het over de Rox-zone met de Rox Flyer.

142

Het is een starflyer van Funtime die 70 meter hoog is. We hebben veel geluk gehad dat we hem hebben kunnen doen en fotograferen. Hij was zo goed als heel de dag gesloten door de wind. Zo is het wel vaker, staat een beetje verkeerd gebouwd hier aan de kust.

158

Ik vind het nog best een angstaanjagende attractie, enger dan een free fall bijvoorbeeld. Je hangt aan kettingen in plaats van aan een toren, je voelt je onstabiel en de wind voel je op 70 meter hoogte ook enorm hard.

139

Maar het is natuurlijk wel een leuke attractie en boven heb je een prachtig uitzicht over het park en verre omstreken. Je kan zelfs de zee zien.

246

Naast de toren staat de figuur waar de attractie op gebaseerd is, de auto Rox.

234

We volgden het pad en kwamen bij een attractie die geen attractie meer is. Hier stonden vroeger de Koffietassen en zijn ze nu volop bezig met de bouw van een groot Prinsessiakasteel. Hierin komen, naast de Koffietassen, ook nog een restaurant en souvenirwinkel te liggen.

2

We liepen dus verder naar het volgend themagebied.

110

Inderdaad, Wickieland! En je herkent meteen al de eerste attractie.

195

De Grote Golf!

32

Een Disk-O-Coaster van Zamperla. Wat is het verschil met de gewone Disk-O? Wel hier zit een hobbel tussenzit waar de draaiende schijf over gaat.

43

Dat zorgt voor een mooie ingang van Wickieland. De Grote Golf is 92 meter lang en je haalt en snelheid van 70 km/h wat nog best snel aanvoelt.

199

Het beugelsysteem is best apart. Je gaat zitten op een zitje en krijgt daarna een beugel in je rug zoals je kan zien op de onderstaande foto. Echt comfortabel zit het niet, maar het is nu ook niet dat het pijn doet.

113

Verder is de attractie, net zoals heel het themagebied, erg mooi afgewerkt. Helemaal ingepakt tussen de rotsen in Wickiestijl.

155

Ik vind het nog wel echt een leuke attractie. Zeker als hij de maximale snelheid bereikt heeft. Dan heb je soms zelfs airtime.

40

Het enige nadeel van de attractie is dat hij heel traag op gang komt voor hij de maximale snelheid bereikt heeft. Daarom duurt de rit ook erg lang met als gevolg dat de wachttijden al snel oplopen.

36

Vlak voor de Grote Golf ligt de Wickie The Battle. Een Mack Splash Battle waar je zoals bij elke Splash Battle behoorlijk nat uit kan komen.

198

Of het bewust is gedaan of niet weet ik niet, maar als je geluk/pech hebt, kan je vanuit Wickie The Battle mensen uit de Grote Golf nat spuiten.

44

Terug over naar Wickie The Battle waar we een ritje in gingen maken. Het was warm dus we konden best wat verkoeling gebruiken.

37

De rit bestaat dus, zoals bij de meeste Splash Battles, voornamelijk uit elkaar nat schieten.

151

Verder staan er langs de kant, of midden in de baan, doelen waar je op kan schieten. Waarna er dan water terug jouw richting uit spuit, of er bewegen dingen zoals deze haai die dan begint rond te zwemmen.

153

Verder vind ik het best zonde om te moeten zien dat het water zo groen is… Zeker voor een park als Plopsaland. Wickieland is een prachtige zone, mooi gethemd en nergens vuil of vervallen. Ik zou zeggen opknappen zodat het er netjes uitziet zoals we gewoon zijn van Plopsa!

151

Er is niet alleen interactie tussen de boten onderling, maar ook van aan de kant kan je op sommige plaatsen op de boten schieten.

152

Wat ik verder heel goed vind, is dat er kisten in de boten zijn, links en rechts van de boot is een kist waar je je tassen en rugzakken in kunt opbergen zonder dat ze nat worden. Goed van Plopsa dat ze zoiets doen.

196

Wie ziet het? Wat doet in godsnaam die kip aan het dak van dat gebouw…?

31

Het werd langzaam tijd om Wickieland te verlaten en verder te gaan naar de volgende zone met attracties.

25

Het Kermisplein! Stond voor mij altijd bekend als de minst mooie en meest vervallen plaats van Plopsaland. En met blijdschap kan ik nu melden dat dat idee nu volledig verdwenen is. Ze hebben afgelopen winter enorm veel opgeknapt, zo ook dit plein, en eerlijk is eerlijk, het is schitterend geworden. Heel wat vernieuwingen die je hieronder kan lezen. Voor de mensen die zich afvragen wat nu de lelijkste zone is… Ik zou het niet weten, volgens mij is die er gewoon niet.

26

Je wordt op het plein meteen verwelkomd door Samson en Gert. Daarachter staat een nieuw kiosk.

189

Ik kan niet precies zeggen wat er allemaal vernieuwd is, maar alles ziet er veel frisser uit, heeft een nieuw likje verf, mooie borden bijgeplaatst, van dat soort dingen. Wat mij wel opviel is dat elk personage uit Samson en Gert een eigen standbeeld heeft gekregen, behalve Van Leemhuyzen, vraag me niet wat hij misdaan heeft.

29

En achter mevrouw Praline staat hij. De nieuwe Wienerwalz! De oude was enorm verouderd en kwam nog van de (echte) kermis af. Hij piepte en kraakte enorm hard en was toe aan vervanging. Ik was blijkbaar niet de enige die het vond, want ze hebben hem afgebroken en een helemaal nieuw exemplaar in de plaats gezet.

191

Ik vind hem persoonlijk schitterend. Mooi met Samsonfiguren erop en hij past ook mooi bij het geheel.

225

Naast de Wienerwalz staan nog steeds de Luchtballonnetjes in dezelfde staat als ze vroeger stonden. En erachter staat nog steeds dezelfde draaimolen. Vroeger was deze in Dobus thema, maar ze hebben hem terug naar het oorspronkelijke Samsonthema gebracht. En ook van deze vind ik dat hij er erg mooi uitziet.

190

Verder stonden op het plein ook nog de Brandweerautootjes. Geen bijzondere wijzigingen opgevallen hier. Voor de kinderen een erg leuke molen.

27

Water spuiten tegen een muur terwijl je ronddraait… Het systeem is zo simpel en het plezier is zo groot… Soms hebben kinderen zo weinig nodig om gelukkig te zijn.

192

En dan zijn we ook alweer door het Kermisplein. Daarachter ligt een kleine Bumbazone, dat alleen maar bestaat uit een minispeeltuin en een klein theater.

24

We kwamen aan de grote kinderboerderij van het park, de Big & Betsy Hoeve.

251

Er staat eigenlijk maar één echte attractie. Tractors die tussen de dieren rijden, een oldtimerbaan.

247

Wel lachen, als je niet op de gaspedaal drukt, ga je niet vooruit. Dus je kan gewoon een hele file veroorzaken als je wil.

115

Verder liepen er op de hoeve nog wat diertjes rond en was er een kleine speeltuin voor de kinderen.

229

Allemaal mooi gemaakt maar wij hadden voor dat soort dingen niet genoeg tijd. We liepen verder naar de volgende, grote attractie.

148

Het Bos van Plop is een darkride in bootjes en is één van de oudste attracties van het park. Hij stond er al in de tijd van het Melipark. Toen het park veranderd is naar Plopsaland hebben ze de attractie wel opgeknapt en in het thema van Kabouter Plop gestoken.

141

Onze camera’s hebben niet optimaal getrokken in het donker maar we hebben ons best gedaan alles zo goed mogelijk op foto te krijgen. Het Bos van Plop is eigenlijk gewoon een rondvaart door verschillende scènes gebaseerd op Kabouter Plop.

249

Het valt op dat de attractie niet zo groot is, maar de rit wel heel lang duurt omdat de vaart erg traag is. Op zich vind ik dat niet erg want zo heb je genoeg tijd om alles te zien.

248

Na het Bos van Plop kwamen we dit tegen, een melihuisje. Voor Plopsaland was er Melipark waar het eigenlijk allemaal mee begonnen is. Hier hebben ze nog een klein huisje vol met spullen uit die tijd laten staan.

146

En ook het beeld van Dobus is naar hier verplaatst. Dat stond vroeger aan de grote draaimolen op het kermisplein, die is nu terug gethematiseerd is naar Samson en Gert.

20

En daarna waren we alweer aangekomen bij de ingang van het park. Daarstraks waren we Mayaland overgeslagen omdat het er te druk was, maar nu hebben we even tijd genomen om er binnen te gaan.

71

Mayaland is een grote indoorzone vol met attracties gericht op jongere kinderen. Uiteraard allemaal gethematiseerd naar Maya De Bij en haar vriendjes.

72

Als je binnenkomt kijk je meteen recht op de grote Bloemenmolen.

82

Een soort van mooi gethemde vliegtuigjes waarbij je zelf kan kiezen hoe hoog je gaat. Het leuke aan de molen is dat er bloemen naast staan die water spuiten dus je als je pech hebt krijg je nog zo’n grote waterstraal recht in je gezicht.

84

Naast de Bloemenmolen staan de Waterlelies. Een soort kleine draaiattractie die technisch gezien heel mooi in elkaar zit. Je draait namelijk in een acht vorm. Ik denk dat ze het met magneten of zoiets doen.

74

En daartegenover staat de Valtoren. Een mini vrije val die we kennen uit de indoorparken. We hebben ook even een ritje gemaakt voor een video. Het was er toen toch niet druk en dat gebeurt door de lage capaciteit van de attractie niet zo vaak.

75

Uit de attractie heb je en mooi uitzicht over Mayaland en kan je mooie foto’s maken.

85

Van bijvoorbeeld de Swingboom die ernaast ligt. Het valt op dat Mayaland wel iets weg heeft van de indoorparken. Zowel deze attractie als de Valtoren staan daar ook, net zoals de lange glijbaan en vele speeltuigen.

79

Ook hier valt het op dat het een schitterende zone is. Prachtig gethematiseerd en bovendien ideaal voor de kinderen als het buiten slecht weer is. Zo hebben ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze zone ook in de winter te openen.

77

Buiten deze attracties telt Mayaland nog tal van speeltuigen, een vlot, een lange glijbaan, een speeltuintje voor de allerkleinsten, een grote ballenbak en twee grote klimrekken.

86

In deze boom zit één van die grote klimrekken verwerkt. Zeg nu zelf, prachtig toch?

78

Tijd om terug naar buiten te keren en naar het midden van het park te gaan. Daar lagen nog twee grote zones met enkele leuke attracties. Te beginnen met deze hier.

165

De Supersplash! Een attractie die gebouwd is door Mack Rides en al sinds 2006 in het park staat.

57

Een topattractie als het van mij afhangt. Bovendien is hier de capaciteit nog redelijk groot dus schieten de wachtrijen al meer op. Je zit met 16 mensen in een boot, 4 rijen van 4.

53

Het was een goeie keuze van Plopsaland om deze attractie te zetten. De attractie is geschikt voor de hele familie en bovendien uniek in de Benelux.

63

We gaan eens een ritje maken en iedere keer dat ik hier kom vraag ik me af wat dit in de wachtrij doet…

167

Technisch gezien is ook dit een erg mooie attractie. Je vaart het station uit en gaat de grote lifttoren in. Je wordt op een platform gezet en terwijl je omhoog gaat, draai je 180° zodat de boot vooruit staat.

172

Binnen hangen er sterren wat wel een mooi effect geeft. Boven sta je stil en plots gaat een luik open. Je hebt vanop 24 meter hoogte een mooi zicht over het pretpark.

175

Dan ga je vooruit en stort je met een rotsnelheid naar beneden.

59

Je gaat onder de brug door. Leuk dat ze die brug daar gemaakt hebben, levert prachtige foto’s op. Leuk zou geweest zijn als er mist onder de brug is. Lijkt me een leuk effect om de mist in te duiken, zeker voor een piratenattractie.

58

Je gaat over een heuveltje waar je goeie airtime hebt en maakt je klaar voor een grote splash.

60

Een grote en mooie splash waarbij je behoorlijk nat wordt als je pech hebt.

252

Ik kan oneindig foto’s van deze attractie blijven online zetten van de splash omdat ik hem zo mooi vind maar na verloop van tijd wordt het anders wat saai.

235

Dan volgt het iets minder leuke deel van de attractie. Je moet namelijk het hele stuk terugvaren wat enkele minuten duurt. Ze hebben je wel wat proberen vermaken met springend water dat net op tijd uit.

169

Je vaart nog onder de airtime-heuvel terug richting het station.

253

Je vaart ook nog onder de Piratenboot door. Leuk detail wat ook het varen wat minder saai maakt.

174

Over de Piratenboot gesproken, meteen de volgende attractie. Het is een Huss Piratenboot type die al sinds 1981 in het park staat. In de tussentijd hebben ze hem wel verplaats en verschillende keren opgeknapt.

236

Jammer genoeg was deze in de voormiddag door technische problemen gesloten, maar we hebben hem gelukkig wel kunnen doen in de namiddag.

308

Boven de Piratenzone hangt een grote hangbrug. Vandaar kan je mooie foto’s trekken van onder andere de Supersplash. Je wordt zelfs een beetje nat van de splash.

177

Naast de piratenboot kunnen de kleine kinderen in minibootjes varen. En je kan ook een zwaan krijgen om mee over het meer te varen.

176

Lijkt me wel eens leuk om te relaxen op het meer, zeker als je kleine kinderen bij je hebt. Toch zolang die stil kunnen blijven zitten.

221

Verder staat er – naast een kleine speeltuin en enkele eet- of drinkmogelijkheden – nog één attractie in de Piratenzone.

50

De Storm op Zee. Een rupsbaantje van Mack.

164

Best een leuke attractie die zowel vooruit als achteruit draait.

52

En het was alweer tijd voor de laatste attractie. De topattractie van Plopsaland De Panne.

163

Anubis The Ride!

180

Even wat gegevens: hij is gebouwd in 2009 door Gerstlauer. De maximale (lanceer)snelheid is 90 km/h en daarmee is hij de snelste achtbaan van België. De attractie gaat 3 keer over kop en is 28 meter hoog. De baan is 600 meter lang en daarmee niet de langste achtbaan, maar wel één van de beste!

157

We gaan ook eens een rondje maken, het station ziet er langs de buitenkant prachtig uit. En ook langs de binnenkant is dat het geval. Altijd leuk om te wachten in een mooie rij dan in een lelijke zigzagrij, maar nog altijd veel leuker om gewoon niet te moeten wachten.

160

En dat was vandaag wel het geval. Er was gewoon bijna niemand.

159

De rit begint met een kleine, bochtvormige bergaf.

45

En dan word je met een snelheid van 90 km/h gelanceerd! Geen aftelling of aankondiging maar gewoon plots vooruit geschoten worden, en geen ruw gedoe, zo moet het! Echt een heerlijke baan en hij is nog maar 10 seconden bezig.

161

Na de lancering vlieg je verticaal omhoog, boven het je schitterende airtime.

22

En wie boven is, moet natuurlijk ook terug naar beneden. Zo goed als verticaal maak je een val de diepte in.

66

Als je benden bent, ga je direct door de eerste inversie, een diveloop.

47

Zo heet het toch in pretparktermen, het komt erop neer dat je eerst een soort kurkentrekker doorgaat gevolgd door een halve looping.

55

Vervolgens ga je over een heuvel waar je ook goeie airtime hebt, wat eigenlijk in praktisch heel de baan zo is.

67

Deze heuvel wordt gevolgd door de tweede inversie, een immelman. Hetzelfde als een diveloop, maar in de omgekeerde richting.

179

Je gaat heel snel door de brakes om even tot rust te komen maar veel tijd heb je niet of je vliegt alweer door.

64

Daarna volgen nog enkele kleine bergjes en wat bochten.

134

En de rit eindigt met een prachtige draai rond je as. Daarna sta je al weer in de remmen.

70

Echt een meesterlijke draai dit. Hij rijdt er heel traag door zodat je er goed in doorhangt.

178

Een korte baan maar voor mij veruit de beste achtbaan van België! Een topbaantje dat bovendien ook nog enorm soepel rijdt.

166

Ook van deze attractie kan ik foto’s blijven tonen net zoals ik hierin ritjes kan blijven maken. Maar aan alles komt een einde, zo ook aan deze mooie dag.

168

Het was een leuke dag in Plopsaland. Het was best druk in het park (uitgezonderd aan de Anubis dan) maar dat was wel te verwachten vanwege het warme weer. De warmte was dan weer een voordeel want zo kan je optimaal genieten van alle waterattracties. Maar hetgeen wat het meest telt is dat we ons vermaken, en dat was vandaag zeker het geval!

11

Ook het park zelf is super. Ze bestaan nog maar 15 jaar en zijn in mijn ogen nu al het beste park van België. Ik wil best weten hoe het park er binnen nog 15 jaar uitziet. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het meer dan zomaar een kinderpark. Er staan veel familiegerichte attracties maar je hebt toch enkele toppers zoals Anubis, De Grote Golf of Supersplash. Het park is ook prima te bezoeken voor grotere kinderen, dus mij zal je hier dit jaar nog vaak zien! Tot de volgende keer!

8