02/11/2015 Plopsaland De Panne (Halloween)

15/11/2015 Uit Door Nathan

Na Walibi België gingen we ook Halloween vieren in Plopsaland De Panne.

IMG_0291

Jammer genoeg al het laatste pretpark met halloweenthema van dit jaar. Ik hoopte nog in Bobbejaanland te geraken, maar dat is niet gelukt. Ik vind het een erg leuke periode en hoop in de toekomst dan ook meer parken te bezoeken rond de halloweenperiode.

IMG_0292

Helaas is het hier iets minder spectaculair dan in Walibi, maar dat is ook wel te begrijpen. Het is en blijft toch een park, dat zich meer op kinderen richt en dat was ook vandaag te merken.

IMG_0290

Op het dorpsplein aan de ingang is het best leuk aangekleed. Meer dan pompoenen en spinnenwebben is het niet, maar voor kleine kinderen volstaat dat. Ze kunnen natuurlijk ook geen zombies laten rondlopen in een park vol jonge kinderen.

IMG_0284

We lopen even een rondje door Mayaland.

IMG_0286

Hier is jammer genoeg niets veranderd voor Halloween. Ik vind het toch altijd leuker om door een park te lopen als er halloweendecoratie is, zelfs al is die niet spectaculair.

IMG_0288

Ook in deze reportage ga ik gewoon stilstaan bij hetgeen dat veranderd is voor Halloween, de rest kan je lezen in de eerdere reportage van dit jaar.

IMG_0289

Zo zijn we Mayaland snel weer buiten. De Dansende Fonteinen heeft Plopsaland ter gelegenheid van Halloween een lichtrood kleurtje gegeven. Je ziet het niet goed op foto maar het water is wel degelijk roodachtig.

IMG_0293

We slaan links af voor een rondje in de Vleermuis.

IMG_0217

Omdat het nog redelijk vroeg was, viel de drukte best mee. Verder niet echt bijzonder, het zit sowieso al wel een klein beetje in het halloweenthema.

IMG_0218

In de Ploptuin is het halloweenthema jammer genoeg zeer minimaal. Hier en daar een pompoentje opgehangen en dat was het.

IMG_0219

Het Kasteelplein daarentegen, dat is wel mooi gedecoreerd.

IMG_0226

Ook deze fontein heeft een rode kleur gekregen.

IMG_0228

En tegen het station van de Boomstammetjes staat een ketel, waar om de paar minuten rook uit komt.

IMG_0221

De Draak rijdt nog heel gewoon zijn rondjes.

IMG_0227

En ook de Boomstammetjes zijn niet anders dan normaal.

IMG_0222

Door de drukte hebben we beide attracties niet kunnen doen. Halloween is en blijft in elk park toch redelijk druk. Ook aan deze attracties stond er erg veel volk.

IMG_0223

Overdag was op het Kasteelplein een show te zien met heksen. We zijn er even geweest en ik vond het nog best leuk. Het is natuurlijk allemaal wat voor kleine kinderen maar ze deden het erg goed.

IMG_0330

Enkel de muziek… Niet dat hij slecht was, maar hij stond abnormaal luid. Hopelijk doen ze er iets aan want zeker voor kleine kinderen is dit echt niet goed. De Draak had ook opvallend minder bezoekers toen.

IMG_0314

Al bij al een leuke show die best wat volk trok. De heksen gingen goed op in hun rol en het was voor jong en oud aangenaam om naar te kijken.

IMG_0305

We liepen verder naar de Rollerskater. Deze hebben we wel eventjes gedaan, maar ook hier was niets bijzonders.

IMG_0229

Net zoals in de Kaatjezone. De bootjes varen er nog altijd.

IMG_0233

Net zoals Viktors Race nog gewoon zijn rondjes rijdt…

IMG_0240

Bij de ROX-Flyer zijn we even gestopt voor een ritje, aangezien het er opvallend rustig was.

IMG_0244

Ik vind het erg jammer dat ze hier zo weinig halloweenthema hebben. Op dat vlak had ik van dit evenement veel meer verwacht.

IMG_0238

Maar dan… Naast Halloween hadden we nog een reden om naar hier te komen, namelijk het splinternieuwe Prinsessiakasteel met de nog maar drie dagen geopende Koffietassen.

IMG_0265

Als echte pretparkfan moet je daarvoor alleen al naar hier komen. Het heeft misschien niets met Halloween te maken, maar de moeite is het zeker.

IMG_0264

Plopsaland is in het begin van het jaar gestart met de bouwwerkzaamheden aan het kasteel. In de eerdere reportage van dit jaar kan je nog de allereerste werken zien. Een half jaar later staat er een gigantisch kasteel.

IMG_0352

Het hele gebeuren is gebaseerd op Prinsessia. Het kasteel zelf, waarin een restaurant ligt, opent pas in december. Desondanks ziet het er nu al heel mooi uit.

IMG_0255

De Koffietassen stellen de balzaal van het kasteel voor. Deze zijn sinds eergisteren geopend.

IMG_0253

Natuurlijk hebben we zelf ook even een ritje gemaakt. Lekker nostalgisch en zo.

IMG_0368

Tot in detail afgewerkt, zoals we gewoon zijn van Plopsa.

IMG_0263

Het totaalplaatje is dan ook fantastisch.

IMG_0359

Genoeg rondgehangen hier, de volgende zone is Wickieland!

IMG_0267

Aan de ingang hangen enkele spinnen, maar verder stelt het niets voor.

IMG_0273

We deden even een ritje in de Grote Golf. Toch een half uur in de wachtrij gestaan ervoor, maar dat is het ook wel waard. De attractie zit misschien niet zo heel comfortabel, maar ik blijf het toch een erg leuke rit vinden.

IMG_0271

Wickie The Battle hebben we met dit ijskoude weer maar overgeslagen, al dacht duidelijk niet iedereen zo. Ondanks dat het allesbehalve warm was, stond er toch een lange rij bij de attractie.

IMG_0269

Tijd voor een rondje op het Kermisplein.

IMG_0274

Hier is het wel iets leuker aangekleed. In de bomen hangen spoken en ook op het plein staan een viertal beelden die er anders niet staan.

IMG_0278

Best leuk zo. Mag van mij in heel het park zo zijn.

IMG_0280

Door de Bumbazone zijn we zo gelopen en ook de Big- en Betsy-hoeve zit er voor vandaag niet in. We gingen het Bos Van Plop dus maar even in, maar waren snel terug buiten toen we de wachtrij hadden gezien. We hadden er opeens geen zin meer in, dus hebben we hem ook maar overgeslagen.

IMG_0281

We lopen voorbij het Melihuisje waarin enkele maanden geleden een nieuw beeldje geplaatst is. Het werd jaren geleden gestolen en de man heeft het onlangs teruggebracht.

IMG_0282

De Piratenzone is het volgende avontuur.

IMG_0257

We starten met een ritje in de Supersplash. Terwijl het overal druk was, was het hier, op de plaats waar het normaal altijd druk is, erg rustig.

IMG_0345

We hebben meteen twee rondjes gedaan. Het blijft toch een erg leuke attractie.

IMG_0235

Ook de Piratenboot zijn we even ingestapt.

IMG_0236

En natuurlijk mag ook een ritje Anubis The Ride niet aan onze dag ontbreken.

IMG_0370

Opvallend lange wachtrij hier, maar voor zo een topachtbaan is dat het meer dan waard. Het blijft voor mij persoonlijk toch de beste achtbaan van België.

IMG_0340

Jammer genoeg ook in de Piraten- en Anubiszone niets van Halloween te merken.

IMG_0369

En zo zijn we het park al rond. Eenmaal het donker werd, liepen we nog een rondje voor foto’s.

IMG_0408

Het Kermisplein vind ik persoonlijk erg mooi verlicht.

IMG_0409

Wickieland jammer genoeg iets minder.

IMG_0407

Wickie The Battle heeft in ieder geval minder klanten dan overdag. Hij was nog open, maar er zaten nauwelijks mensen in.

IMG_0400

De Anubis The Ride is ook bijna niet verlicht.

IMG_0422

Het nieuwe kasteel ziet er daarentegen schitterend uit in het donker.

IMG_0424

Ook de Koffietassen zelf zijn prachtig. Well done Plopsa!

IMG_0429

In de Kaatjezone hangt er ook wat verlichting.

IMG_0432

En op het Kasteelplein is het ook erg mooi.

IMG_0437

We wilden nog een ritje in de Boomstammetjes doen, maar ze sluiten blijkbaar als het donker wordt. Het zal wel met de veiligheid te maken hebben.

IMG_0439

We eindigen op het Dorpsplein waar nog een slotshow met vuurwerk op ons wachtte.

IMG_0443

De slotshow vond ik persoonlijk erg leuk. In Walibi was het een grote show met licht en vuurwerk, hier zijn het dansende zombies, heksen en een pompoen.

IMG_0451

De volledige show duurt 20 minuten. Ik vond het nog erg leuk. Het moet natuurlijk allemaal kindvriendelijk zijn, maar ook voor groteren was het best plezant.

IMG_0454

Eenmaal de slotshow gedaan was, telden ze af en vlogen de vuurpijlen de lucht in.

IMG_0468

Dit vond ik dan weer een beetje tegenvallen. Ik heb al mooier vuurwerk gezien.

IMG_0457

Maar het was toch een leuke afsluiter van ons dagje Plopsaland. Zo keerden ook wij opnieuw huiswaarts.

IMG_0479

Plopsaland De Panne blijft een schitterend park om te bezoeken, zowel voor jong als oud. Desondanks had ik het dit bezoek een beetje een dubbel gevoel. Het blijft natuurlijk een erg leuk park, maar op vlak van Halloween had ik er meer van verwacht. Ze moeten het natuurlijk kindvriendelijk houden, maar qua decoratie mocht er toch wel wat meer zijn. De shows waren daarentegen wel erg leuk. Voor kinderen is Halloween in Plopsaland natuurlijk echt aan te raden, maar voor oudere kinderen… die gaan beter eens naar Walibi.