27/08/2015 Plopsa Indoor Hasselt

27/09/2015 Uit Door Nathan

Nadat we enkele grote parken bezocht hebben en zelfs tot in Spanje naar PortAventura afgereisd zijn, was het tijd om het even rustiger aan te doen met een klein pretparkje in de buurt. Ik heb een abonnement op de Plopsaparken en bovendien is het niet erg ver, dus we moesten er toch een keer geweest zijn voor een kleine reportage en enkele video’s.

75

Plopsa Indoor Hasselt is het jongste pretparkje in België en is voor het overgrote deel indoor. Slim gezien want zo kan je heel het jaar door open blijven. Er staan trouwens niet echt grote attracties, dus is het nog redelijk simpel te overdekken. Het is dan ook maar een kinderparkje zonder spectaculaire attracties.

34

Aan de ingang word je direct verwelkomd door Samson en Gert.

1

Omdat het echt rotweer was buiten, was het hier nog vrij druk. Ja ik ben natuurlijk wel erger gewoon maar voor dit parkje zijn wachttijden van een kwartier al redelijk druk. Het gaat dan ook maar om kinderattracties.

69

De eerste attractie die we tegenkomen is, hoe kan het ook anders, de draaimolen.

67

Grote molen met twee verdiepingen, helemaal in Samson- en Gert stijl, ze draaien er dus ook hun muziek. Ondanks het voor kinderen is, blijft het toch leuk om te zien en te horen, heel mijn kindertijd.

68

Daarnaast ligt de tweede kinderattractie. Een soort van kinderdisco in K3-stijl.

2

En vlak daarnaast staan botsautootjes voor de kleinsten.

77

We komen aan in de Piratenzone, want ook dit miniparkje is onderverdeeld in minizones.

51

Beginnen doen we met de Vuurtoren. Een kleine vrijevaltoren die gebouwd is door Zierer. We hebben hem eventjes gedaan voor een onride video.

11

Leuk ding dat soms nog best ruw is, zeker als je met beide handen een camera vasthebt. Maar voor de kinderen maakt dat allemaal niet uit, die hebben er plezier in.

46

Het viel me op dat in het vijvertje naast de attractie niet alleen vissen, maar zelfs schildpadden zitten. Leuk detail, als je staat te wachten voor een kinderattractie let je op zulke dingen.

5

Tegenover de Vuurtoren ligt de Woeste Zee.

13

Niet echt veel bijzonder aan. Al moet ik zeggen dat zelfs in dit kleine parkje alles tot in detail is afgewerkt, zo ook dit.

29

Er ligt ook nog een groot piratenschip.

56

Met een leuke pelikaan er vooraan op, of wat voor vogel het ook is.

6

Piet Piraat zelf daarentegen… Die lijkt wel dronken.

70

Vanop de boot kan je, tegen betaling uiteraard, een kanon laten afgaan. Dat schiet dan een beetje verder wat water omhoog.

50

Leuk is dat je mensen kan nat maken aangezien die splash zich net naast een vlot bevindt. De meeste kinderen letten daar natuurlijk niet op en schieten er gewoon op los.

49

Met dat vlot kon je naar de andere kant van het gebouw varen, maar wij blijven nog even hier voor de volgende attractie.

8

Ja deze was uiteraard niet meer voor ons. Naast dat piratenschip liggen nog wat botsbootjes voor kleine kinderen.

48

Deze daarentegen hebben we wel even gedaan. Jawel, in deze grote hal staat zelfs een complete achtbaan! De Wickie Coaster!

16

Hij is gebouwd door Zierer en heette vroeger de Piratenbaan, maar ze hebben hem een aantal jaar geleden opnieuw gethematiseerd en sindsdien is het de Wickie Coaster.

14

De rit zelf stelt natuurlijk niet veel voor. Je maakt een bochtje en gaat de lifthill op in een donkere ruimte met een sterrenhemel.

15

Je maakt een kleine val naar beneden en komt dan terug naar ‘buiten’ voor een bochtje.

19

Daarna maak je nog een grote, lange bocht en je remt al weer af. Nog een klein bochtje en je staat terug in het station.

71

En zo doe je twee rondjes. Veel stelt het baantje niet voor maar voor kleine kinderen is het geweldig.

81

En ook hier zie je hoe mooi de baan eigenlijk is ingepakt. Helemaal weggewerkt in de rotsen met mooie beplanting en een waterval. Zeer mooi gedaan, zelfs in een kinderpark steekt Plopsa veel geld in theming, en het loont.

79

We gaan verder door en komen in de Mayazone!

83

De nieuwste zone van het park. Want deze is onlangs vernieuwd. Vroeger behoorde ze tot de Plopzone, maar nu heeft men er dus een apart gebied van gemaakt. Ook hier staan enkele kinderattracties bij elkaar.

26

Zoals deze eendjesmolen. Een echte Plopsaklassieker!

21

Daarnaast ligt een kleine speeltuin en daarachter een grote glijbaan.

30

Leuk detail is dat de glijbaan eigenlijk boven de achtbaan gebouwd is, waardoor je dus kan concluderen dat de glijbaan hoger is dan de achtbaan… Hoewel het niet helemaal klopt aangezien de glijbaan enkele meters hoger vertrekt. We konden het natuurlijk ook niet laten om hem even te doen. Daarbij kan je bovenaan mooie foto’s maken.

84

Goed gleed de glijbaan echter niet, ik raakte zelfs nauwelijks beneden. Moeten ze een keer opknappen. Die in Mayaland in Plopsaland De Panne glijdt een stuk beter.

85

Het viel me op dat hier dezelfde bloemen worden gebruikt als in Mayaland. Slim gezien van Plopsa.

20

Van de Mayazone loop je zo over in de Plopzone.

25

De eerste ‘attractie’ in dit gebied is een grote klimboom met een ballenbad.

24

En de tweede attractie is de kikkermolen. Nog een echte Plopsaklassieker!

43

Hier bevindt zich ook de uitgang van het gebouw om naar de buitenzone te gaan. Omdat het heel de dag regende, was daar natuurlijk geen kat.

41

De Dansende Fonteinen zijn zoals in elk Plopsapark ook hier vertegenwoordigd. Verbazend dat ze aan stonden, er was al niemand buiten, laat staan dat ze dan nog door die fonteinen zouden rennen. De laatste keer dat ik hier was stonden ze er nog niet.

33

Deze klimtoren stond er al wel. Die staat er al sinds het ontstaan van Plopsa Indoor Hasselt in 2005. Aan de achterkant zit er nog een lange glijbaan maar die zie je niet op de foto. Ik kan me nog herinneren dat ik er vroeger als klein kind veel op ben geweest. Ja ik ben eigenlijk nog steeds een klein kind maar vandaag ben ik er toch maar niet opgeklommen.

39

Ook deze attractie staat er al langer.

32

Het K3-Verkeerspark waar je met kleine autootjes door kan rijden. Ik zou niet weten of hij gesponsord wordt…

35

Ook deze Vliegende Fietsen staan er, maar deze waren gesloten. Het verbaasde me zelfs dat enkel deze attractie dicht was.

31

Dit is de laatste en tevens nieuwste attractie, de K3-Brandweermolen. En deze was wel open, er zaten zelfs mensen in!

36

Als het niet zo extreem hard zou geregend hebben zou ik hem nog gedaan hebben voor de lol, maar nu wilde ik toch zo snel mogelijk terug naar binnen.

37

Ze is gebouwd in 2012 en ik heb hem nog nooit gedaan. Vorige keer dat ik hier kwam stond hij hier zelfs nog niet, dus het is al best lang geleden dat ik hier nog eens ben binnengewandeld.

40

Ook Rox is in de buitenzone vertegenwoordigd.

38

En Mega Mindy kan tegenwoordig ook al door het raam vliegen…

42

Hoogtijd om terug naar binnen te gaan. Daar komen we weer bij de volgende speeltuin, deze dan speciaal voor de allerkleinsten.

58

Verder ligt er in het parkje ook een groot restaurant.

10

Met creatieve stoeltjes!

73

Daar binnenin is ook een soort van minimuseum met enkele spullen van K3.

53 54 55

Verder is er nog een klein theater, maar alle shows waren al opgevoerd toen wij aangekomen waren, daarbij vind ik shows niet echt zo boeiend, zeker kindershows niet. Zo zijn we alweer aangekomen bij de laatste attractie!

65

De K3-Zweefmolen, met de oude K3 nog op. Binnenkort gaan ze alle attracties van K3 moeten herthematiseren…

45

En zo zijn we alweer rond in het parkje.

66

Terwijl iedereen al naar de uitgang stroomde, maakten wij nog enkele foto’s van de attracties die net hun laatste rondjes deden, of al gestopt waren met draaien.

72

En na een kort maar leuk dagje was het alweer tijd om naar huis te keren. Zoals verwacht waren we na ongeveer twee uur al buiten.

74

Plopsa Indoor Hasselt is een klein pretpark dat de perfecte noodoplossing is als het slecht weer is. Het is vooral voor kleine kinderen, want eens je 12 bent heb je daar eigenlijk niets meer te zoeken. Ondanks het vooral voor kleine kinderen is, is het toch erg mooi gethematiseerd zoals de andere parken van Plopsa. Eigenlijk is het gewoon het kleine broertje van Plopsaland De Panne.