10/04/2015 Bellewaerde

12/04/2015 Uit Door Nathan

Vandaag trokken we een dagje richting Bellewaerde om te kijken wat de veranderingen tijdens de winter gedaan hebben met het pretpark.

1

Bij de ingang zag het er al direct behoorlijk druk uit. Ik had al een drukte gevreesd aangezien ze een speciale ‘Blote benen dag’ organiseerden omdat het zo warm was. Dit hield in dat iedereen die in korte broek of rokje naar het park kwam, vier euro korting kreeg.

2

Maar eenmaal in het park bleek de drukte wel mee te vallen, maar het park was ook nog maar net open. Aan de ingang zagen we direct de eerste attractie. De Flying Carrousel.

96

Een creatieve naam voor dit soort attractie. Voor de rest is het een gewone Zierer Wellenflug. En het valt al direct op, Bellewaerde is een heel erg groen park.

97

Ook als je de andere kant uitloopt merk je dat. Het eerste wat je daar tegenkomt is het bloemenkasteel. Later op de dag werd het ook gebruikt als meet & greet punt met de mascotte van Bellewaerde, Koning Leeuw.

3

Daarachter ligt een groot gebied met kinderattracties.

61

Er lagen van alle kinderattracties. Ballonnetjes, een kinderreuzenrad, een mini vrije val, een treintje, autootjes en een groot klimrek.

58

Het rechtse deel op de vorige foto is nieuw. Eerlijk is eerlijk, ik vind het niet mooi, zeker niet in combinatie met een grote, oude klimrek ernaast. Ook hier kon je in de namiddag paaseitjes rapen. Maar waarom die lelijke constructie met doeken hier stond weet ik niet…

59

Daarnaast lag nog een autobaan met een nieuw station.

57

Ook het grote restaurant is vernieuwd. En het doel is zeker bereikt, het kasteelthema verduidelijken. Bovendien ziet het er nu erg mooi en onderhouden uit.

60

We verlieten de kinderzone en kwamen zo in de Savanne terecht.

4

Dit is eigenlijk niet meer dan twee grote dierenverblijven. Want dat is het leuke aan Bellewaerde, buiten een attractiepark is het ook een dierentuin! Leuk want het is uniek en bovendien oogt het erg mooi.

56

Er was één groot verblijf met olifanten en een ander met giraffen, zebra’s en watoetsies… Maak er zelf maar van wat het net is.

55

En zo zaten we alweer in de volgende themazone waar de eerste echte, grote attractie stond, de River Splash!

7

Hier stond geen wachtrij, altijd leuk. We maakten direct twee ritjes voor een video en foto’s. Het is al een oude baan, hij is gebouwd in 1980 en heeft dan ook maar één echte drop. Je start met een lifthill en maakt daarna een drop van ongeveer een halve meter! Je wordt dan ook niets nat, het is eigenlijk alleen maar hoogte winnen.

9

Je vaart een lang stuk rond wat best snel en wild gaat. Wat me direct opviel is dat ze de rotsen vernieuwd hebben.

10

Wat ze hier aan het doen waren weet ik niet maar ze waren in ieder geval nog druk aan het werk. Blijkbaar toch niet klaar geraakt met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

11

Je vaart een heel stuk tot aan de tweede, hoogste lifthill. Deze keer gevolgd door een grote drop.

12

Je komt beneden en maakt een grote splash! En één afdaling is genoeg, want deze baan is nog best nat.

8

Na twee ritjes was ik meer dan nat genoeg en liepen we verder naar de volgende attractie.

15

En ook dit is al een oude baan. Deze werd geopend in 1981 en is een echte rammelbak. Je hoort hem al van ver, ondanks dat is het niet zo’n ruwe baan.

13

Ook hier stond geen wachtrij, ze kregen de achtbaan zelfs nauwelijks vol.

14

Het is een Zierer dubbele 8 baan. Deze staat wel vaker in pretparken en is een echte klassieker. Hij staat bijvoorbeeld ook in Plopsaland De Panne of Duinrell.

16

Deze attractie doet altijd twee rondjes. Handig want zo heb je een achtbaan meteen twee keer gedaan. Op rustige dagen zoals vandaag stoort dat ook niet.

19

Achter de Keverbaan lag een bizonverblijf.

17

En daarachter de topattractie van het park, de Boomerang!

18

We gingen ernaartoe en gingen ook maar eens enkele ritjes maken, aangezien je hier ook bijna niets moest wachten.

20

Dit is iets waar Bellewaerde trots op mag zijn. Het is namelijk de eerste, werkende Vekoma Boomerang. Niet de eerst gebouwde, die staat in Mexico, maar had toen veel technische problemen. Ondertussen zijn er honderden van dit soort achtbanen gezet. Bellewaerde had geen idee waar ze in 1984 aan begonnen toen de baan gebouwd werd. Maar achteraf bekeken is dit een pareltje.

23

Verder is de baan, zeker voor al zo oud te zijn, nog redelijk soepel. Ook is hij bijna niet veranderd. Als je kijkt naar de meeste prototypes en de banen erna zijn er wel enkele wijzigingen. Hier is dat bijna niet het geval.

21

Wat verder opvalt is dat je overal heel dicht bij de baan kan lopen. Leuk want zo kan je mooie foto’s trekken.

27

Bij de ingang loop je recht onder de looping.

26

En bij de uitgang onder de twee lifhills. Waarom ze zo een lange weg aangelegd hebben weet ik niet, kon volgens mij veel simpeler.

25

In het station werkten ze wel best vreemd. Pas toen de trein leeg was, werd iedereen aan de hekjes gezet. Zo vermijd je natuurlijk een hoge capaciteit… Maar voor vandaag vond ik het niet erg, druk was het niet.

24

Het ritverloop moet ik niet meer uitleggen, dat kent iedereen denk ik al wel.

22

Tijd voor de volgende attractie op het naastliggende, grote plein.

98

De El Toro, een Huss Breakdance. Deze heeft vroeger nog in Walibi Holland gestaan maar is een aantal jaar geleden naar hier verhuisd. Verder is het een gewone breakdance die vrij traag draait. Typisch pretparkmolens. Wat vervelend was, is dat de operator iedere keer opnieuw zelf de beugels moet open- en dichtdoen. Dat vertraagt de capaciteit enorm hard en zorg ervoor dat er vaak lange rijen staan.

41

De volgende attractie dan maar.

31

Een baan die nieuw is in Bellewaerde sinds 2013 en daarmee de laatste grote investering in het park. Het is een indoor achtbaan van Zierer.

32

Of ja, grotendeels indoor, voor één bochtje komt hij buiten.

42

We gaan zelf eens een ritje maken. Ik kreeg meteen geen goede indruk van de attractie, de wachtrij lijkt wel een mijn, en dat heeft niets met het thema te maken…

28

Het geld zal op geweest zijn… Kan ik wel begrijpen na een indoor achtbaan. Ondanks dat de rij niet zo mooi was afgewerkt, zaten er wel rook- en geureffecten in.

29

Het station daarentegen vind ik dan weer prachtig. Net zoals de achtbaantrein.

30

De rit start en je rijdt langzaam door een darkride. Er zit een verhaal achter maar dat ken ik niet, het wordt ook helemaal niet duidelijk gemaakt. Je rijdt eerst tussen twee watervallen waar je nog best nat wordt. Daarna ga je door enkele scènes uit maya tempels. Dit vind ik dan weer allemaal prachtig afgewerkt.

33

Dan ga je de lifthill op en begint de achtbaan met het kleine outdoor stuk. Daar heb je een mooi overzicht over het plein waar de attractie ligt.

34

Dan ga je naar binnen en maak je enkele afdalingen en spiralen. Ik vind het een leuke achtbaan die bovendien heel erg soepel verloopt.

37

Binnenin wordt er gebruik gemaakt van enkele mooi lasers. Die zijn nieuw sinds dit seizoen. Ik heb geprobeerd het te fotograferen maar het is niet gelukt. Deze laser in de remmen is wel gelukt, maar stond er al langer.

35

Tijdens de rit krijg je muziek in je oren. Aan elk achtbaankarretje zitten drie boxen waardoor muziek speelt, vind ik persoonlijk een erg leuke toevoeging.

40

Al bij al is het een zeer goede baan. De wachtrij viel wat tegen maar het station en de darkride zijn schitterend. De baan is soepel en vanbinnen erg mooi met al die lasers.

44

Tijd voor de laatste attractie op het plein. El Volador!

43

Een Huss Topple Tower een weeral een attractie waar Bellewaere trots op mag zijn. Er zijn er namelijk maar weinig van gebouwd, en van die weinigen zijn er al een deel gesloopt door technische problemen. Ook deze heeft vaak technische problemen, maar voorlopig valt het hier blijkbaar goed mee en heeft Bellewaerde ze al iedere keer kunnen verhelpen.

39

De rit is verder leuk. Niet zo bijzonder maar je hangt toch redelijk ver naar beneden en aangezien er fonteinen onder de attractie staan maakt dat de rit toch wat leuker en intenser.

45

Verder doet het mij deugd om te zien dat het water blauw en schoon is. Ik vind het altijd veel leuker om te zien dat een park dat soort dingen onderhoudt in plaats van gewoon vies slootjeswater te gebruiken.

46

We verlieten Mexico en gingen terug de andere richting uit. En daar kwamen we deze attractie tegen.

53

Het is een rondvaart die ze enkele jaren wat vernieuwd hebben. De rit is spannender gemaakt door er wat watereffecten aan toe te voegen.

48

Fonteinen en watervallen die net op tijd uitgaan, borrelend water in een tunnel, kanonschoten in het water en zo van die dingen.

51

En op het einde vaar je nog door een indianendorpje.

49

Niet enorm boeiend maar wel leuk voor families. Wij liepen verder en kwamen nog wat dieren tegen. Aapjes!

52

We liepen verder en kwamen terug in het kidspark gedeelte. Hier zaten nog aapjes.

5

En er stond ook een draaimolen.

92

Met daarnaast koffietassen. Deze zijn gebouwd door Mack Rides. Leuk voor families en kleine kinderen maar voor ons was er geen tijd voor dit soort dingen. Het park was maar zeven uur open en ik wou toch alles op foto en video hebben.

90

De laatste attractie in de kindspark zone was Houdini, een Vekoma madhouse. Hiervoor maakten we wel even tijd.

93

De deuren gingen zo voor ons open en we konden de voorshow in. Hier zie je een film over Houdini terwijl ze over deze “meesterlijke illusionist” vertellen. Daarna flikkerde er wat lampen, bewogen er kettingen aan een kist en liet Houdini merken dat hij zogezegd aanwezig was.

94

Dan konden we de hoofdshow in waar Houdini de kamer liet draaien, of zo leek het toch. Op het einde van de rit hoor je: “Wat je denkt dat je ziet, is niet wat het leek, dat is illusie!” en iedereen kan vervolgens uitstappen. Het verhaal erachter vind ik goed gevonden. Het is een leuke en mooie madhouse al vind ik de voorshow nogal saai. Verder speelt er tijdens de hoofdshow leuke muziek.

95

We liepen de andere kant van het park uit en waar we deze leuke diertjes tegenkwamen.

88

Jawel, tijgers! Nooit geweten dat ze van zwemmen hielden. Maar op zo’n warme dag als vandaag kan ik het best begrijpen.

89

Daarnaast lag meteen het volgende dierenverblijf, dat van de leeuwen.

85

Prachtige dieren toch. Maar ook hier zie je dat het attractiepark mooi gecombineerd is met het dierenpark. Tussen de leeuwen en de tijgers rijdt namelijk een treintje waar je een mooi zicht hebt op de dieren. Ik heb er geen foto van maar op de foto’s kan je de sporen wel zien liggen.

86

Leuk om even te doen maar we moesten verder en kwamen in een volgende zone waar weer enkele topattracties stonden, Canada!

69

We liepen direct door naar de achterste attractie, de Niagara! Een gigantische splash waar je doorweekt uitkomt als je pech hebt.

75

We gingen zelf ook even een ritje maken. De rit is zo simpel als je je kan voorstellen. Je wordt omhoog getrokken met een ketting, vaart een bochtje om en vliegt daarna van een grote afdaling om vervolgens een gigantische splash te maken.

79

Een enorm grote splash waarbij je zeiknat wordt als je pech hebt, maar voor vandaag vond ik het niet erg. Wat verder opvallend is, is dat de splash achter de boot gevormd wordt, ik zou geen idee hebben hoe ze het doen maar het ziet er wel mooi uit. Na de splash vaar je nog onder een grote ton met water die soms omvalt.

73

En wie nog niet nat genoeg geworden is, kan altijd op de brug gaan staan. Boven de splash heeft Bellewaerde een brug aangelegd waarbij je voor het glas of erachter kan gaan staan. Ervoor ben je doorweekt, en erachter is altijd leuk om te zien, of om mooie foto’s te trekken.

76

Tijd om op te drogen in de naastgelegen attractie, de Screaming Eagle!

72

Het is een Huss shot ‘n’ drop. Het valt me op dat er erg van Huss in dit park staat: Screaming Eagle, El Volador, El Toro, Piratenboot…

74

De toren is 52 meter hoog en gaat 70 km/ h. Hij heeft een goed ingesteld programma. De rit begint met een heerlijke shot tot bijna op maximale hoogte. Geen aftelling of startsignaal. Gewoon uit het niets de lucht ingeschoten worden, heerlijk! Zo moet het!

71

Je gaat wat op en neer tot je plots naar het allerhoogste punt wordt gehesen en als je boven bent een heerlijke val maakt tot beneden. Daarna ga je nog wat langzaam op en neer en je kan uitstappen.

77

Omdat het zo rustig was liet de operator hem twee keer na elkaar draaien, anders kregen ze hem toch niet vol. Een heerlijke shot ‘n’ drop als je het mij vraagt. Huss kwaliteit, zeker waard om eens enkele ritjes in te doen.

70

Naast de Screaming Eagle ligt de Peter Pan. Een rupsbaantje.

68

En daartegenover lag een waterglijbaan. En wat deze Big Chute uniek maakt, je komt er doorweekt uit!

80

De reden is dat er onderaan de glijbaan een soort vijvertje is en het water er nauwelijks stroomt. Of het bewust is gedaan weet ik niet.

81

En als we verder liepen kwamen we de volgende attractie tegen, een schommelschip met een enorm creatieve naam: Piratenboot.

83

Jaja, je ziet het goed, een wereldrecord!

82

Terug naar de Piratenboot zelf. De rit is leuk en hij schommelt nog best hoog. Enkel jammer dat de boot zo kaal is, er zit gewoon niets op, maar ze hebben het al een beetje verbeterd want die rotsen zijn nieuw.

84

Tijd voor de laatste attractie.

62

De Rapid River van het park. Eéntje van Vekoma.

64

Ik vind het persoonlijk niet zo een goede rapid. De boten zijn niet comfortabel en de rit is alles behalve bijzonder.

65

De baan bevat ook niet zoveel elementen. Er zitten enkele golven in die de boot in kunnen slaan maar je wordt niet zo nat. Later vaar je nog langs enkele fonteinen maar dan heb je het ook wel gehad.

87

Ik heb het niet zo voor deze attractie, maar er zijn mensen die het een topattractie vinden dus ik wil hem zeker niet afraden. Het zal wel allemaal gewoon aan mij liggen…

63

En zo zat de dag erop. We hebben ons goed vermaakt hier. In de paasvakantie een pretpark bezoeken is zeker aan te raden want zelfs als het zo warm is als vandaag was er nog geen volk hier. Bellewaerde zelf is een leuk familiepark met enkele goede attracties voor de jongeren en veel waterattracties voor op warme dagen. Het park ziet er erg verzorgd uit en er is veel natuur, ook de combinatie met een dierenpark is erg goed gedaan van Bellewaerde. Daarnaast is de sfeer er ook erg goed. Overal klinkt er leuke muziek en je ziet ook dat de medewerkers plezier hebben in hun job. Ze werken met de lach op het gezicht en het is niet abnormaal als in de rij een werknemer een gesprek met je begint. Bellewaerde is zeker een aanrader om een keertje te bezoeken!

99