30/09/2017 Dennlys Parc

27/10/2017 Uit Door Nathan

Vandaag trokken we richting Frankrijk voor een dagje Dennlys Parc.

Het is geen heel groot park en is voornamelijk gericht op kinderen en families, maar er stonden toch drie achtbanen die ik nog niet op de teller had staan. Bovendien zag het er een gezellig parkje uit.

We arriveerden voor het park open ging en waren dus als een van de eersten binnen. Het zag er niet naar uit dat het druk zou worden.

De ingang en het achtergelegen plein zagen er al meteen heel gezellig uit. Er stonden ook al direct de eerste attracties, waaronder deze draaimolen.

Ook deze attractie stond op dit pleintje.

En tot slot stond ook deze molen er. Ik heb hem niet gedaan, maar het zag er best een tof ding uit. De molen draait rond en je kan zelf de uitswing van de bakjes bepalen.

Ik was hem nog niet eerder tegengekomen, maar ondertussen zijn er al wel enkele parken die hem hebben.

Je merkt dat deze zone inclusief de ingang nog heel nieuw is en het echte park vroeger erachter begon. Via een restaurant, een molen en een brug over het water kom je aan het volgende deel van het park.

Die molen kan je ook bezoeken, maar het kan me relatief weinig interesseren dus ben er niet naar binnen geweest.

We gingen meteen naar de eerste achtbaan van het park. Nitro is gebouwd door Preston en Barbieri en ziet er een behoorlijk foute baan uit.

En die verwachtingen werden ingelost, fout en pijnlijk, auw.

De achtbaan lijkt een racer te zijn, maar dat is hij niet. Je kan wel aan twee kanten instappen, maar als je links instapt kom je na een ritje rechts terug terecht en andersom. Je doet wel elke keer twee rondjes, waardoor je wel de volledige baan gedaan hebt.

De baan begint met enkele leuke drops die nog soepel verlopen. Daarna volgt echter de ene na de andere scherpe en ruwe bocht. Er zitten ook een heleboel rare knikken in.

Ook wel opvallend, ze vullen alle bakjes samen, waarna ze allemaal aan een stuk door vertrekken. Bij de meeste banen gebeurt het anders, waar ze één bakje vullen en laten vertrekken, daarna het volgende bakje enzoverder.

Niet echt een aanrader deze.

Vlak naast Nitro stond deze kikkermolen.

Wij begaven ons echter meteen naar de tweede achtbaan, die achter Nitro ligt.

Furio is een achtbaan die gebouwd is door Soquet. Ook deze baan ziet er (net als de meeste Soquet-coasters) best fout uit, al werden we hier best verrast.

De baan verloopt soepel en zonder rare bochten. Hier en daar haalt hij zijn heuvels wel vrij nipt.

Maar een toffe achtbaan is het zeker, zonder twijfel de beste coaster van Dennlys Parc.

Vlak naast de achtbaan stond een monorail, waarbij je zelf moet trappen. Persoonlijk niet zo een fan van, dus sloeg ik hem over.

En toen we ons naar het achterste hoekje van het park begaven, troffen we ook nog enkele attracties aan, waaronder deze vliegende fietsen.

En ernaast stond ook een soort rupsbaantje, maar dan de versie voor kleine kinderen.

Wij kwamen vooral voor de derde en laatste achtbaan van het park.

Deze Voltigo lijkt op een SBF Visa coaster, maar is het niet. Hij is gebouwd door het redelijk onbekende Gosetto, maar de lay-out is, net zoals bij die SBF Visa-achtbanen, gewoon een simpele achtvorm.

Het is de nieuwste baan van het park, hij is geopend in 2015. Natuurlijk is het niet de meest noemenswaardige baan, maar hij is dan ook gericht op de allerkleinsten.

Verder klinkt het trio coasters van het park nu wel goed. Furio, Nitro en Voltigo.

Helemaal achterin het park, vlak naast Voltigo, stond er nog een indoorattractie. Desperado 4D is een attractie in het genre van de oude Desperado City in Bobbejaanland. Waar ze hem daar wegdoen, openen ze hem hier. De attractie is nieuw sinds dit jaar.

Eerst word je in een redelijk kale kamer met enkele schermen opgesloten voor een korte voorshow. Het is uiteraard in het Frans, maar ik denk dat de storyline een beetje overeenkomt met die vanuit Bobbejaanland.

Het is ook hetzelfde personage en ook de hoofdshow is zeer gelijkaardig. Je zit op zadels en moet op een scherm schieten om punten te scoren. Leuke attractie die geschikt is voor de hele familie, het past prima in Dennlys Parc.

Een beetje verder staat de enige waterattractie van het park. Een soort rafting, zoals je wel eens op de kermis tegenkomt. Ik vond dat hij er een beetje eenzaam en niet erg onderhouden bij lag, zeker in vergelijking met de rest van het park.

Ik heb ook zelf geen rondje gemaakt omdat het niet heel warm was. Je gaat eerst de lift op en daarna maak je enkele bochten naar beneden, tot je met een plons in het water komt. Niet veel later ga je nog een tweede keer recht naar beneden het water in. Het zag er wel leuk uit, maar niet voor vandaag.

We volgden het pad en kwamen een klassieke paardenbaan tegen, waar ik toevallig even geen foto van heb. Een beetje verder schrok ik toch wel even, een koffietasmolen met als thema kannibalen. Zo racistisch! Nee ik ben ermee aan het lachen, maar creatief kan je het niet noemen.

Hij heet gelukkig nog net niet ‘Monsieur Cannibale’.

Daar vlak naast was deze kleine toren te vinden. Er staat eigenlijk echt veel voor kinderen in dit parkje.

Ernaast stond een grappige attractie, een soort van stal die ronddraait en ook nog een beetje schuin gaat staan.

Je ziet de attracties tegenwoordig wel vaker, vooral in Frankrijk. Ik heb er echter nog nooit eentje gedaan.

Ernaast stond het Reuzenrad van het park. Geen heel groot, maar het geeft wel een mooi uitzicht.

Het staat bovendien wel op een mooie plek, echt midden in het park.

Er stond ook nog een klein treintje.

En een Rockin’ Tug. Leuke opvullers en stuk voor stuk waren ze open. Geen wisselschema’s ondanks dat het niet druk was in het park.

Er lagen ook leuke botsbootjes, maar anders dan in de meeste parken hadden deze een waterkannon. Een goedkoop, maar zeer leuk alternatief voor een splash battle.

La Vigie was de volgende attractie en misschien wel diegene die me het meest aansprak in dit park. Het is een vrijevaltoren die gebouwd is door Zamperla. Voor de lancering omhoog of de drop moet je de attractie niet doen, want dan wordt het een teleurstelling. Hetgeen wat wel goed is aan de toren, is de portie airtime die het ding geeft.

Tot driemaal toe wordt je uit je stoel gekatapulteerd. Bovendien heb je schouderbeugels die niet enorm vast zitten, waardoor je echt wel een goede portie airtime

De toren is eigenlijk amper 37 meter hoog, maar toch niet te onderschatten. Een toppertje.

Achter de droptoren ligt een middeleeuws dorpje. Voor een park met deze omvang ziet dit er werkelijk fantastisch uit. Eigenlijk viel me al heel de dag op dat dit park misschien wel gericht is op kinderen, maar er toch enorm mooi en verzorgd bij ligt.

Vlak ernaast lag een rupsmolen, maar deze was gesloten.

Al moet het gezegd worden, ook deze ziet er erg mooi uit.

Er staat ook nog een soort helikoptermolen voor kinderen.

En erachter ligt een grote waterspeeltuin met van alle soorten fonteinen. Zonder twijfel één van de leukste en mooiste die ik ken.

Heerlijk voor op warme dagen dit.

In dit gebied stond ook de zweefmolen van het park. Geen hele grote en eerlijk gezegd ook niet de mooiste die ik ken.

En er reden ook nog old timers.

Ook deze zagen er opnieuw heel netjes uit, inclusief theming langs de kant.

En zo zijn we aangekomen bij de laatste attractie van het park.

Een klassieke disc’o, die hier Temo’O heet.

Een attractie die altijd leuk is om even mee te pikken. Hij past ook perfect in een park als dit.

En toen hadden we onze laatste attractie gehad en begaven we ons terug naar de uitgang. Het park is duidelijk gericht op kleine kinderen, maar desondanks liet het wel een heel goede indruk bij ons achter. Het parkje is leuk gethematiseerd, ligt er overal verzorgd bij en er hangt gewoon een zeer gezellige sfeer. Zeker met kleine kinderen is dit een schitterend park om te bezoeken!