24/03/2018 Eifelpark

20/04/2018 Uit Door Nathan

Het nieuwe pretparkseizoen staat voor de deur, en ondanks dat ik niet meer lang moest wachten, kon ik het toch niet laten om al een dagje richting Duitsland te gaan, waar het seizoen een week vroeger begint. Vandaag gingen we naar Eifelpark.

Eifelpark is een niet zo heel groot parkje net over de grens met België. Het is een combinatie van een pretpark en een dierenpark. De dag begon alvast goed, want op de parking werden we opgewacht door twee beren, de mascottes van het park.

De eerste indruk die het park gaf was best goed. Het zag er onderhouden uit, het personeel was vriendelijk en er hing een heel erg rustige sfeer.

Aan de ingang is er niet direct veel te doen. Er is een souvenirwinkeltje en eetgelegenheid, maar meer ook niet. Als je de weg volgt, kom je op een lang pad waar langs links de eerste dieren zitten. Hier zaten herten en emoes.

Op het einde bevonden zich enkele lachspiegels en ook dezelfde mascottes die we daarstraks al tegenkwamen, maar dan als animatronics. Ze begonnen spontaan te zingen toen we langsliepen.

We kwamen aan op het eerste pleintje waar enkele attracties stonden. We startten onze dag met enkele glijbanen.

Na de klassieke glijbaan waar je met zes naast elkaar kan glijden, gingen we nog een stukje hoger voor de steilste glijbaan die ik ooit gedaan heb. Toch even akelig om je over die rand te zetten. Ik kwam zelfs even los van de baan. De derde glijbaan die er stond gleed overigens totaal niet goed.

Er stonden nog enkele kinderattracties, waaronder deze best goed aangeklede ballonnenmolen.

Ook een gek ding om te draaien stond er. Het was gemotoriseerd en je kon draaien door op de knoppen te duwen, maar je draaide totaal niet hard. Spijtig dat je de snelheid niet kan kiezen, want je zou er een flinke thrill ride van kunnen maken dan. Ernaast stond nog een andere kleine draaimolen.

En ook autootjes die een rondritje maakten konden niet ontbreken.

We volgen het pad waar we de eerste interessante attractie zien, de alpine coaster. Op het volgende plein bevindt zich dan ook de instapplaats van deze attractie.

Zelf heb ik nog niet veel alpine coasters gedaan, dus ik kan hem moeilijk vergelijken met zijn soortgenoten, maar ik vond het in elk geval een zeer leuke baan.

Ik doe wel best graag alpine coasters. Gewoon de hendel vol naar beneden en dan voel je best wel wat g-krachten in de bochten.

Het is enkel te hopen dat je geen trage personen voor je hebt.

Voor de rest stonden er ook trampolines op het plein, volledig in de prijs inbegrepen.

En ook deze botsbootjes (met waterkanon) waren aanwezig. Enkele personen van onze groep waagden zich aan een ritje, maar ik bleef toch liever langs de kant staan met deze temperaturen.

Ten slotte stonden er nog deze autootjes, waarmee je een rondje kan rijden.

Het park ligt midden in de Duitse bergen en is een soort van opgedeeld in drie stukken. Een stuk met attracties dat beneden aan de heuvel ligt, waar we net vandaan komen, een tweede deel bovenaan de heuvel, met nog meer attracties, en een derde deel met dieren.

Je kan te voet van boven naar beneden, maar er rijdt ook een treintje op en af. Of ja, tractor-treintje, hoe noem je zoiets eigenlijk? Wij kozen voor de tweede optie.

We komen aan in de tweede attractiezone, waar we als eerst de wellenflug tegenkomen. Leuk gedecoreerd is hij hier wel.

Er bevinden zich ook nog een hele reeks speeltuigen. Er stond ook een Heege toren. Je kan jezelf omhoog trekken en daarna terug laten vallen. De attractie draagt hier de naam Eifel-Tower. Ik moest wel even lachen toen ik het ding dan zag staan.

Voor jonge kinderen is dit een fantastisch park lijkt me.

De laatste attractie op dit pleintje waren autootjes die rond reden. Ze zijn best wel in een leuk thema gestoken.

We volgden het pad naar de achterkant van het park en kwamen nog enkele ballenkanonnen tegen. Het zag er best leuk uit, maar we kregen ze niet aan de praat. Volgens mij waren ze defect.

En er was ook een waterspeeltuin, al stond deze behoorlijk droog met het nog niet enorm warme weer.

We begaven ons naar het laatste twee pleinen, waar nog enkele interessante attracties stonden. Eerst passeerden we de kinderboerderij, waar een reeks dieren bij elkaar zaten.

Als dierenliefhebber vind ik het altijd leuk dat die beesten zo tam zijn dat ze meteen naar je toekomen.

Tussen de dieren stonden een paar leuke spelletjes die in de meeste parken betalend zouden zijn, maar hier gewoon in de prijs zitten. Deze kruiwagenrace vond ik persoonlijk erg vermoeiend, maar best wel leuk.

Nog veel leuker vond ik het koeien melken. Gedurende 30 seconden kan je aan de uier trekken en dan komt er water uit. Heerlijk fout en typisch Duits, daar hou ik best wel van.

Er was ook een minigolfbaan, maar deze lijkt al een heel tijdje niet meer in gebruik te zijn.

In de volgende twee zones staan nog een reeks attracties, en het lijkt erop dat Eifelpark hier twee themazones heeft willen creëëren. De eerste is een piratenzone. Behalve als piratenzone, zag het er op veel plaatsen ook uit als een bouwwerf, want ze waren er nog volop aan verschillende attracties aan het werken. Auto’s en graafmachines reden af en toe eens langs en één van de attracties lag zelfs nog deels uit elkaar.

In een kunstmatig aangelegd meertje kan je een rondje varen met bootjes.

En erachter zou een log flume moeten staan. Geen idee waar, we hebben overal gezocht, maar hij was gewoon weg. Volgens mij moet die nog opgebouwd worden en zijn ze er daarom aan het werk.

Eifelpark presenteert dit jaar twee nieuwe attracties, de log flume (die er dus niet stond) en ook deze attractie, waar ze nog volop aan aan het sleutelen waren. We hebben de attractie die dag een testritje zien draaien, maar meer dan dat werd het ook niet.

Overigens ziet het er wel best een leuk ding uit. Een schoonheidsprijs zal de attractie helaas niet winnen.

Ernaast staat sinds vorig jaar een wilde muis. Tot eind 2016 vorig jaar stond deze achtbaan als Holly’s Wilde Autofahrt in het Duitse Holiday Park. Sinds vorig jaar staat hij hier als Käpt’n Jack’s Wilde Maus. Spijtig genoeg zat er ook hier zeer weinig beweging in. Bij navraag bleek hij echter binnen een kwartiertje te openen.

Helaas bleef het bij woorden. We deden nog een reeks attracties in de buurt en gingen iets eten, maar na een uurtje was het nog steeds zeer stil bij de achtbaan. Een personeelslid bevestigde dan ook dat de achtbaan vandaag niet meer open ging.

We zagen de coaster wel nog een testrondje draaien, maar daarna bleef hij de hele dag dicht. Zonde!

We moesten het dus doen met de kleinere achtbaan van het park, die er vlak naast staat.

Eifel Blitz is een standaard big apple coaster, maar wel met een best mooie trein.

Naast de kinderachtbaan stond deze waterattractie. We kennen hem uit onder andere Plopsaland De Panne.

Met als enige verschil dat je hier extreem nat in werd, heel je broek is doorweekt als je eruit komt. Dat heb ik bij andere exemplaren nog niet gezien. Deze lijkt een stuk meer water te scheppen dan soortgenoten.

De laatste attractie op dit plein is de splash battle. Dit is zonder twijfel de goedkoopste en meest amateuristische splash battle die ik ooit gezien heb. Het parcours is enorm eenvoudig en de vaargeul is niet ingegraven. De gethematiseerde muren staan een halve meter van de baan af.

En wat nog het ergste was, van een splash was er helemaal geen sprake. En bijgevolg ook helemaal niet van een battle. Enkele personen in onze groep waagden zich aan een ritje, maar geen één van de vier waterkanonnen in de boot werkte. Ook bij andere bezoekers zagen we zeer weinig werkende kanonnen. Er staan ook vier stuks langs de kant voor toeschouwers, maar ook daarvan werkte er slechts eentje. Tijd voor klein onderhoud?

De tweede zone die ze in een thematisch jasje gestoken hebben, is de Western Platz. Het valt ons op hoe het lijkt dat alles redelijk nieuw is in het park. Het is precies alsof alles er nog maar enkele dagen staat.

De eerste attractie hier is een paardjesbaan.

Daarnaast staan enkele trampolines die enorm goed springen.

En verder staat er een kleine draaimolen en twee botsautobanen. De eerste is voor de allerkleinsten.

De tweede is voor de iets grotere kinderen. Wij waagden ons ook even aan een ritje en ik vond ze erg goed. De rit duurde ook best wel lang.

Achteraf bleek dat we er eigenlijk helemaal niet meer in mochten, maar daar leek de operator zich weinig van aan te trekken, wat we nu niet bepaald erg vonden.

We hadden het volledige pretpark gezien en besloten om nog een kijkje te nemen in het dierenpark. Je kan erdoor wandelen, maar ook hier rijdt een treintje een rondje en ook hier kozen we voor die laatste optie.

Wat tijdens de rit opviel, is dat alle dieren een enorm groot verblijf hebben. Het lijkt wel of je gewoon een rondje rijdt door de bossen en van alle beesten tegenkomt.

Verwacht overigens geen olifanten of leeuwen. Het park had herten, kangoeroes, stokstaartjes, lynxen, wolven, beren en een reeks roofvogels, waar ook een show mee werd opgevoerd.

We kregen niet alle diersoorten even goed te zien vanuit de trein, maar het was beter dan het hele stuk te moeten wandelen.

Soms was het wel opvallend met hoeveel die dieren daar zitten. Gelukkig dat ze zo een gigantische verblijven hebben.

We hadden het volledige park gezien en begaven ons richting de uitgang. Ondanks dat de wilde muis gesloten was, de nieuwe attractie nog niet klaar was en de log flume zelfs helemaal verdwenen was, hebben we hier een prima dagje gehad. Het park is best groot en erg groen. Het ligt dan ook middenin de bergen, waardoor je soms prachtige uitzichten hebt. Er hangt een zeer rustige en gezellige sfeer en het personeel is vriendelijk.

Het park is ideaal voor families met jonge kinderen, en de alpine coaster maakt het ook voor ons interessant. De dieren zorgen dan weer voor een goede afwisseling tijdens je dagje. Ik kom hier waarschijnlijk nog wel eens terug.