09/09/2018 Skyline Park

24/02/2019 Uit Door Nathan

Na een dagje Holiday Park en een korte nacht op een camping trekken we vandaag naar Skyline Park! Ik vroeg mij op voorhand af wie het in godsnaam een geniaal idee vond om zijn park Luchtlijnpark te noemen. Hoe valt dat te marketten? Wel, je plaats gewoon je park middenin de velden, waardoor bijna elke attractie boven de horizonlijn uitkomt. Skyline Park klinkt zo slecht nog niet, toch?

Als je naar het park rijdt, kan je alvast van die mooie skyline genieten. Wij stelden ook vast dat het park een stuk groter is dan we op voorhand verwachtten. De parking ligt aan de andere kant van de straat dan het park, dus je moet eerst nog door een tunnel om vervolgens uit te komen op het redelijk kleine toegangsplein.

Eenmaal we door de ingang waren, begonnen we aan onze tocht door het park. Aan de ingang liggen een heleboel kleine attracties voor de kinderen. Dit raceparcours staat recht tegenover de toegangspoort.

Er is ook een kleine kinderboerderij met enkele dieren.

Het aanbod wordt hier aangevuld met onder andere glijbanen, trampolines, een waterspeeltuin en groot klimparcours.

Er stonden ook deze grote schommels. Best een grappig ding!

En daarnaast stonden er twee nautic jets. Erg leuke dingen, maar er stond een behoorlijke wachtrij, dus liepen we verder.

De eerste echte attractie die we tegenkwamen is deze erg kale Krinoline.

Ernaast stonden deze leuk gedecoreerde autootjes.

En daar tegenover de eerste attractie die ons interesse wekte. We wisten niet heel goed wat het was, maar afgaande op de plattegrond leek het een rotor te zijn. Dat vermoeden bleek te kloppen en daar was ik erg blij mee, ik hou van dit soort attracties! Ik heb er helaas geen foto van, dus bij deze een foto van de botsbootjes, die er vlakbij lagen.

We lopen verder door het park rond een klein meertje. Hier vinden we een reuzenrad, dat we besluiten links te laten liggen zodra we de wachtrij zien. Het is best druk in het park vandaag.

Op het meer zelf kan je ook een rondje maken in verschillende soorten bootjes.

Er ligt ook een grote racebaan.

En ook Sky Shot bevindt zich hier, een attractie die je vaak ziet op een kermis. Ik heb hem, ondanks dat ik vaak kermissen bezoek, nog nooit gedaan en had gehoopt daar vandaag verandering in te brengen. De moed zakte echter al snel in de schoenen toen ik de wachtrij zag. Een hoge capaciteit heeft hij niet, dus daar waren we niet snel weg.

Toen we een uurtje voor sluitingstijd terugkeerden, was de wachtrij reeds afgesloten. Toch zagen we rond de tijd dat het park de deuren sloot nog steeds mensen de lucht in schieten. Ik ben blij dat ik niet aangesloten ben.

Sky Spin is de eerste van zes achtbanen die we vandaag gingen uitproberen. Zeven als je butterfly’s meetelt. Acht als je bobkarts meetelt. Sky Spin is, zoals de naam ons doet vermoeden, een spinning coaster en is gebouwd door Maurer Rides.

Na amper vijf minuutjes konden we instappen. Een pretje was de baan echter niet. Qua ritverloop was hij niet bijzonder goed of slecht, maar de baan was ongelofelijk ruw. Ik wist niet dat een Maurer spinning coaster zo ruw kon zijn, dit was niet meer te genieten.

Daarna komen we aan in een redelijk vreemd stukje van het park. Het is een soort van grote speeltuin met ondergronds gangenstelsel en er zitten ook wat dieren tussen. Leuk voor de kinderen.

Als aanvulling staat er ook een kinderattractie.

Ernaast bevindt zich een meer waar de budgetversie van Aquanura aan het spelen was. Heel random, maar wel leuk om te zien.

En er stond ook nog een soort splash battle. Dit hele stukje park is nogal vaag, maar het heeft ook wel zijn charme.

Zo belanden we aan bij de tweede achtbaan voor vandaag, een Schwarzkopf wildcat die de creatieve naam ‘Nostalgische Achterbahn’ heeft gekregen.

En het was eigenlijk best een leuke baan. Niets wereldschokkend, maar hij liep best soepel en de drops waren aangenaam.

En van de ene achtbaan liepen we zo naar de andere. Sky Dragster is misschien wel de achtbaan waar ik het meest benieuwd naar was. Behalve het feit dat je je snelheid deels zelf moet bepalen en dat het er een enorm gekke baan uitziet, wist ik er eigenlijk niet veel van.

De wachtrij was niet heel lang, maar op de baan staat vandaag slechts één karretje, waar slechts twee personen in kunnen. Het gevolg is dat we uiteindelijk toch 45 minuten hebben staan wachten. Gelukkig maakt het gezelschap veel goed in dit soort wachtrijen.

Ik mocht van mijn metgezel vooraan zitten en bijgevolg de snelheid bepalen. Er werd ons uitgelegd dat je dat deed door aan één van de twee handvatten te draaien. Daarnaast was er ook een turboknop die we konden indrukken. Zodra het verkeerslicht op groen sprong, ging ik natuurlijk meteen volle gas, wat zorgde voor een boven verwachtingen pittige lancering.

Daarna rem je echter meteen weer af door een automatische rem. De rest van de rit is leuk, maar niet enorm boeiend. De coaster moet het voornamelijk hebben van zijn interactief aspect en zijn lancering. Heb dus geen te hoge verwachtingen van deze unieke achtbaan, al vind ik het zeker een vermakelijke coaster.

Eenmaal we met de hele groep uit de achtbaan waren, was het enorm druk geworden op het plein helemaal achterin het park. Er stond hier onder andere een booster, die we besloten over te slaan vanwege zijn wachtrij.

Er stonden ook een kinderattractie, trampolines en diverse eetgelegenheden tussen gepropt.

En aan de andere kant van het plein staat de grote log flume van het park. Dankzij de hoge capaciteit van deze attractie zaten we er na amper tien minuutjes in.

Een leuke log flume waarvan het me vooral opviel hoe hoog hij is. Erg nat werden we overigens niet.

We kwamen er ook achter dat er een treintje door het park reed. Het station ligt aan de ingang van het park.

We vertrekken van het drukke plein richting de andere kant van het park. De eerste attractie die we daar tegenkomen is High Fly, een grote schommel die volledig rond zijn as draait. De rit ziet er spectaculair uit, maar erg veel deed het mij niet. Ik vond hem voornamelijk erg kort en vrij krachtloos.

In de schaduw van deze attractie staat een exemplaar dat er visueel best veel van wegheeft. Sky Jet is een Zierer starshape en de volgende attractie die onze aandacht wist te trekken. Aangezien er voornamelijk families in het park rondlopen, staat er bij de thrill rides met een degelijke capaciteit nauwelijks iemand te wachten. Iets waar wij met plezier gebruik van maakten.

Deze attractie wist mij wel te bekoren. De rit is lang, vol variatie en intens. Dit is misschien wel mijn favoriete attractie in het park.

Het is tijd voor de tweede waterattractie die het park rijk is. Sky Rafting is een kermisachtige waterbaan met ronde bootjes.

Uniek voor dit exemplaar is de dubbele verticale lift waarmee de bootjes omhoog worden getakeld. Daarna worden de bootjes losgelaten voor een bochtig parcours, waarbij ze als een gek gaan spinnen. Vergeet een spinning coaster of theekopmolen, hier moet je zijn als je geschift hard wilt ronddraaien!

Erg nat word je overigens niet, maar een vermakelijke attractie is het zeker.

Iets verder staat de volgende achtbaan, de kiddie coaster van het park.

Kids Spin is een standaard SBF coastertje, maar wel met drie rondjes in plaats van twee. Leuk voor de credit, meer niet.

Het is tijd voor de topachtbaan van het park. Sky Wheel is een Maurer Rides coaster die er behoorlijk gek uitziet, maar een zeer leuke rit weggeeft.

Na de verticale lifthill draai je langzaam ondersteboven, wat zorgt voor extreme hangtime op een behoorlijke hoogte, iets wat mij wel kan bekoren.

Amper twee maanden geleden deed ik het gelijkaardig exemplaar Abismo in Parque de Atracciones de Madrid. Die heeft na zijn twee unieke inversies nog een kort stukje achtbaan. Dit Duitse broertje heeft dat niet, maar doet wel twee rondjes achter elkaar.

Ik was daarnaast heel blij om te zien dat we meteen konden instappen. Dat zorgde er dan ook voor dat enkelen uit onze groep – waaronder ik – meteen rond gingen voor nog een ritje. Enkele anderen pasten na één ritje liever aangezien de rit hen niet erg goed beviel. Het is mij een raadsel waarom, want ik vind het gewoon een erg toffe achtbaan.

Deze kant van het park – zowat het achterste punt – zag er behoorlijk uit als een bouwwerf. Het leek wel alsof men het gebied aan het klaarmaken was voor iets nieuws. Het was er ook behoorlijk verlaten, al stonden er nog wel twee attracties, waarvan deze botsauto’s de eerste is.

Er staat ook een Huss condor, die hier de naam Sky Twister kreeg. Helaas was hij net defect toen we een ritje wilde maken. Men heeft hem enkele keren proberen te starten, maar hoger dan een paar meter geraakte hij niet meer, waarna hij stilviel.

Een beetje verder in het park stond nog deze kleine vrijevaltoren. Wij waren per ongeluk in de wachtrij gelopen toen er niemand was, dus besloten we een ritje te maken. Het is een erg vreemd, maar best grappig ding.

En daar vlakbij staat Bob Racing, de bobkartbaan van het park. Door zijn lage capaciteit stond hier een best lange wachtrij, maar we besloten toch aan te sluiten.

Uiteindelijk niet erg, want het was een erg leuke en vooral heel lange bobkartbaan.

Verder wordt deze zone aangevuld met een draaimolen, trampolines en een waterspeeltuin.

Aan de rand van het water staat ook nog een piratenschip.

Voor ons restte er nog één achtbaan, namelijk Sky Rider. Deze achtbaan werd gebouwd door Caripro en is de enige achtbaan ter wereld van dit type.

Door zijn lage capaciteit zorgde deze baan echter ook voor één van de langste wachtrijen van de dag. Na 45 minuten konden we plaatsnemen.

Voor de rest is het een beetje de XL-versie van de vroegere Vleermuis in Plopsaland De Panne. Hij heeft ook een verticale lift en enkele rail. Hij is wel een stuk langer en je kan ook rondjes draaien. Leuk om eens te doen, maar niet meer dan dat.

We gaan terug naar de ingangszone, waar nog diverse kleinere attracties staan.

Hier zag het ernaar uit dat men bezig was met een nieuwe attractie, of dat de attractie hier het park verlaten heeft.

Er stond ook een wellenflug.

En Skyline Park heeft ook zijn eigen waterpark, dat volledig bij inbegrepen zit in de prijs. Echt groot is het wel niet.

Overigens staan er nog een heleboel zelfbedieningsattracties in deze zone van het park.

Ook de laatste attractie die wij nog moesten afvinken bevindt zich hier. Of de Butterfly een achtbaan is of niet laat ik even in het midden, het is in elk geval een tof ding om te doen.

Ook van deze zelfbedieningsattractie ben ik een grote fan. Het ene exemplaar is al beter dan het andere, maar bij sommige van dit type heb je heel erg goede airtime.

Deze volledige zone vol kleine attracties wordt aangevuld met een heleboel speeltuigen, waaronder deze glijbanen. Vooral die links op de foto is best de moeite.

Deze fonteinen waren overigens ook best grappig. Ze staan midden op het pad en je kan ze door middel van een knopje iets verderop aanzetten. Heerlijk om nietsvermoedende bezoekers mee te verrassen.

En zo hadden we heel het park gezien. Ik vind het moeilijk om veel te zeggen over Skyline Park en misschien ligt het eraan dat ik zonder al te veel verwachtingen naar binnen ben gewandeld. Ik wist welke coasters er stonden, maar voor de rest wist ik niet veel over het park. De achtbanen die het park heeft zijn leuk, maar er zitten geen zeer sterke toppers bij. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de thrill rides of familieattracties. Ja, er zijn weinig parken met een booster of rotor, maar het zijn eigenlijk standaard kermisattracties. Ook qua theming scoort het park niet hoog.

Toch wil ik Skyline Park zeker geen slecht park noemen. Het park is erg groot en scoort voornamelijk in kwantiteit goed. Ik zou dus zeggen, ga niet met enorm hoge verwachtingen naar het park en je kan er zeker een prima dag hebben. Morgen gaan we naar zuidoost Duitsland voor een dagje Bayern Park, tot de volgende keer!