08/10/2017 Speelpark Oud Valkeveen

25/11/2017 Uit Door Nathan

Vandaag trokken we een dagje naar onze Noorderburen om maar liefst twee parken te ontdekken. Omdat ze allebei vrij klein zijn en vooral gericht op kinderen, konden ze perfect gecombineerd worden. Het eerste park voor vandaag is Speelpark Oud Valkeveen.

We kwamen toe op een ongeveer lege parking. Druk ging het in elk geval niet worden. De ingang zag er alvast verzorgd uit.

De eerste attractie die we tegenkwamen was de carrousel van het park. Deze mag uiteraard niet ontbreken.

We volgden het pad, dat ons na een restaurantje bij de eerste speeltuin bracht. We dachten eerst dat hij dicht was, tot we op de rode knop drukten, dan ging de poort open.

Het is verder een speeltuin voor de echt allerkleinsten. Verder is het wel een goed systeem, je kan je kinderen rustig laten spelen in de afgesloten speeltuin en terwijl kan je rustig iets eten of drinken. De kinderen kunnen zelf toch niet aan de knoppen om de poort te openen.

Ernaast stonden er oldtimers.

Ook deze kunnen uiteraard niet ontbreken in het park. Ze lagen er verzorgd bij, inclusief zelfs een beetje theming.

Verder was er hier nog een restaurantje, dat zich bevond in een alcoholvrije zone. Toch opvallend, rookvrije zones had ik al vaker gezien, maar een alcoholvrije zone was toch de eerste keer. Achja, ik drink niet en ik rook niet, dus heb van geen één van de twee last. En als ik dat wel zou doen, is het park groot genoeg.

Achter deze stonden diverse speeltuigen. Op dit gigantisch grasveld kunnen kinderen zich wel even amuseren.

Spijtig dat het grasveld op sommige plaatsen behoorlijk moerasig was.

En achter deze grote speelzone, lag een strand en een zee. Best uniek, ik ken geen ander park met een zee in.

Het was vandaag uiteraard te koud om in de zee te zwemmen, maar ik denk dat het in de zomer wel succes heeft. Er was ook een horecapunt, maar omdat de zee- en strandzone redelijk dood was, was dit gesloten.

Op het strand stond ook nog een gigantisch springkasteel dat er op het eerste zicht wel leuk uitzag.

Maar als we iets dichter gingen kijken, hadden we er al minder zin in.

Iets later ontdekten we dat het afgesloten was, dus het ging het sowieso niet worden.

Dit speeltuig ziet er behoorlijk onschuldig uit, maar onderschat het niet. Je haalt een behoorlijk snelheid waardoor ik letterlijk door de lucht vliegt en daarna op de grond terecht komt.

Er stonden ook nog trampolines.

En ook deze (erg mooi afgewerkte) toren is zeer leuk om in te klimmen. Onderschat ook deze niet, het is moeilijker dan het lijkt.

Erachter stond een groot gebouw waarvan we niet wisten wat het was. Binnen aangekomen kwamen we uit bij een kindershow. Toen we een stukje doorliepen merkten we ook een kleine bioscoop op.

En daarachter lag nog een ruimte vol speeltuigen. Opnieuw klimtoestellen, glijbanen, ballenbakken en trampolines. Bovendien was alles best netjes gethematiseerd naar een onderwaterwereld. Deze zone is perfect voor als het regent buiten.

De kant met voornamelijk speeltuigen hadden we nu gehad, aan de tweede kant van het park bevinden zich iets meer attracties. De eerste is deze kleine free fall tower. De eerste keer dat ik er zo twee achter elkaar zie.

Hij is stukken leuker dan hij eruit ziet, dus we bleven dan ook drie rondjes zitten.

Deze molen stond er vlak naast.

En er stond ook een schommelbootje voor kinderen.

Als we doorliepen naar achter, kwamen we aan deze grote glijbaan.

En ook hier bevonden zich enkele speeltuigen.

We troffen er nog meer aan op een soort pirateneiland. Het zag er wel allemaal erg verzorgd uit.

Achter het pirateneiland vonden we de butterfly van het park. Deze Vliegende Valk zorgde voor mijn eerste ritje in een butterfly in 10 jaren tijd. Hij ziet er erg goed uit, vooral het bijzondere en mooie bakje, dat zie je niet vaak.

En moest iemand zich afvragen hoe het werkt, je moet eerst de beugel dicht doen en daarna op de bovenste knop duwen. Daarnaast moet ook nog iemand net buiten de attractie op de knop duwen om hem te activeren. Je moet dus altijd met minimum twee zijn. Als de attractie gedaan is moet je op de knop aan de zijkant duwen om de beugel terug te openen.

De rit is verder niet enorm bijzonder. Je wordt 1x omhoog getakeld en als je gelost bent, bol je rustig uit. Sommigen vinden dat dit een achtbaan is, ze staan onder andere op RCDB, maar ik persoonlijk te ze niet mee. Alsnog wel leuk om gedaan te hebben, je kan het toch maar weer afvinken, zelfs als je hem niet meetelt.

De volgende telt echter wel gewoon mee, de achtbaan van het park.

Natuurlijk geen heel bijzondere baantje, gewoon een standaard big apple.

Leuk gedecoreerde vuilbakken in het park.

Blijkbaar lag er achterin nog een doolhof, maar dat ben ik zo voorbijgelopen. We maakten wel een ritje op het treintje van het park. Duidelijk bedoeld voor kinderen, want met drie ik een bakje was behoorlijk krap.

De trein heeft twee stations, waardoor je makkelijk naar de andere kant van het park kunt. Verder rijdt hij ook niet op sporen, maar op een pad dat ervoor is aangelegd. Het enige probleem dat je nu hebt is dat het pad voor de trein op sommige plaatsen meer lijkt op een wandelweg dan de wandelweg zelf.

We stapten af aan de andere kant van het park, dichter bij de ingang. Daar troffen we nog een klassieke klimvulkaan aan, zoals je hem in vele parken terugvindt. Opvallend, niet veel verder vonden we een oplaadplek voor je telefoon.

Nog gekker is dat het op zonne-energie werkt.

We gingen naar het laatste stukje van het park. Hier stond de nautic jet van het park. Ondanks dat je ze in Nederland en Duitsland wel behoorlijk vaak vindt, had ik er nog nooit één gedaan. In België staat er voor zover ik weet geen.

Deze attractie is net zoals een butterfly ontworpen om zelf te kunnen bedienen en werkt heel gelijkaardig. Beugel dicht, knopje duwen, iemand buiten de attractie op het knopje laten duwen en weg. Toen we dat uitgevoerd hadden kwam er echter een medewerker naar ons toe met de boodschap dat we hem niet zelf mochten starten. Ze was zelfs verbaasd dat we hem zelf in gang kregen. Erg vreemd voor een attractie die echt ontworpen is als zelfbedieningsattractie. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om hem zelf te bedienen, zo gebeurt het in de meeste parken. Ik moet wel zeggen dat de medewerker heel vriendelijk was.

De rit is verder wel erg leuk. Eenmaal je boven bent word je losgelaten en vlieg je over een klein heuveltje door de lucht om te eindigen met een best grote plons. Nat word je niet, maar het is wel leuk om even zonder baan onder je door de lucht te vliegen. Daarna word je met behulp van een kabel terug het station ingetrokken.

Ernaast stonden nog botsautootjes.

Achterin stond de laatste attractie en die interesseerde ons nog wel. Het enige probleem was dat de zogeheten Zwierezwaai (wie heeft die naam uitgevonden…?) pas opende om 13 uur. We bleven dus nog even in het park tot we deze attractie gedaan hadden.

Buiten het feit dat het een gewoon een leuke molen is, staat hij ook nog eens voor 50% over het water gebouwd. Voor het in- en uitstappen laten ze dus de molen even draaien. Niet goed voor de capaciteit, maar in dit parkje maakt dat helemaal niet zo heel veel uit.

De bouwer is mij overigens compleet onbekend. De molen draait bovendien ook anders dan soortgelijke exemplaren in de Valkenier of Duinen Zathe. Daar draaien de molens rond en gaan ze omhoog. Hier doet hij hetzelfde, maar draait hij ook nog eens in zijn geheel rond, waardoor je telkens op een andere plek naar boven en beneden gaat. Een beetje zoals bij een kettingmolen.

En achteraf was ik heel tevreden dat ik voor deze attractie even langer in het park was gebleven. Hij draait best snel en geeft een erg leuke rit weg. Het feit dat hij deels boven het water staat is echt wel een meerwaarde.

Ons half dagje in Speelpark Oud Valkeveen zat erop. Het park liet een erg goede indruk bij ons achter. Het lag er verzorgd bij, het personeel was zeer vriendelijk en het aanbod van dit park is eigenlijk heel goed. Er staan heel veel speeltoestellen, maar er is genoeg variatie waardoor ik denk dat kinderen zich hier wel een hele dag kunnen vermaken. Daarnaast heb je ook de zee, wat erg uniek is en zeker op zomerse dagen echt wel een troef is. Het park kan zo een alternatief zijn voor een dagje aan de zee. Bovendien is het park helemaal niet duur. Ik ken parken die nog wat kunnen leren van Oud Valkeveen. Voor ons was het tijd om door te rijden naar het volgende pretpark.