07/07/2016 Walibi Belgium

13/07/2016 Uit Door Nathan

Welkom in Walibi Belgium!

IMG_9408

Het park waar ik inmiddels al diverse malen ben geweest dit jaar. Echter heb ik pas nu genoeg foto’s genomen om er een uitgebreide reportage over te schrijven.

IMG_9279

We kwamen vandaag natuurlijk vooral voor één attractie, die zelfs al aan de ingang stond aangekondigd, Pulsar!

IMG_9407

Die attractie komt later aan bod, we starten vooraan in het park met een rondje in de Vampire.

IMG_8241

Deze reed vandaag helaas maar met één trein, waardoor de wachttijd verdubbeld werd. Het bord meldde 40 minuten, maar gelukkig waren dat er maar 20. Ik veronderstel dat de andere trein defect zal zijn, aangezien Walibi normaal wel met maximale capaciteit rijdt.

IMG_8251

De Vampire is een Vekoma SLC met de standaard lay-out. Hij heeft dus vijf inversies en een maximale snelheid van 80 km/h.

IMG_8278

De attractie staat onder de pretparkers bekend als één van de minder ruwe SLC’s. Ik begin hem de laatste tijd echter steeds ruwer te vinden. Of het lag aan mijn positie in de trein.

IMG_8262

Al blijft hij natuurlijk wel soepeler dan zijn broertje Condor in Walibi Holland.

IMG_8326

Ik blijf het in ieder geval een leuke baan vinden die ik niet snel oversla.

IMG_8320

De Vampire ligt op een soort van zijpad, iets meer afgelegen van de normale, brede route. Als je die volgt, kom je eerst enkele kleinere attracties tegen.

IMG_8338

Deze draaimolen bijvoorbeeld, maar onderschat hem niet. In deze draaitonnen kan je zo hard draaien dat je eruit vliegt door de g-krachten. Echt niet meer normaal. Ik zou zeggen aan te raden voor een thrillseeker, af te raden voor iemand die snel misselijk wordt.

IMG_8342

Je vindt er tevens het eerste station van de parktrein van Walibi.

IMG_0231

Met de bouw van Pulsar heeft de trein een tijdje niet gereden, maar nu rijdt hij terug gewoon zijn rondjes door het park.

IMG_9821

Er liggen ook nog autootjes.

IMG_8365

En natuurlijk konden we een ritje niet links laten liggen.

IMG_8394

Vroeger was Walibi voor mij een park dat erg slecht onderhouden was. Echter vind ik het de laatste jaren steeds beter, al vind je hier en daar toch nog pijnpuntjes. Deze worden hopelijk later wel weggewerkt, ze gaan in ieder geval enorm goed de juiste kant uit.

IMG_8401

En achter die autobaan ligt dan de Wellenflug van het park, Wave Swinger.

IMG_8377

En aan de andere kant staat het reuzenrad.

IMG_8381

Waarin we even wat rondjes maakten.

IMG_0233

Het is misschien wel de laatste keer dat we het rad hier zien staan. Het park wil ervanaf en het staat te koop.

IMG_8586

Ik weet het helemaal niet zeker, maar ik heb zelfs ergens gehoord dat het zijn laatste jaar in het park zou zijn.

IMG_8398

Ik vind het jammer, want het ziet er misschien wat verouderd uit, maar ik vind dat er niets mis is met die attractie.

IMG_8590

Bovendien kan je er mooie foto’s uit nemen, van onder andere de naastgelegen Weerwolf. Dat was de volgende attractie van de dag.

IMG_8411

30 minuten in de rij gestaan, maar voor een zonnige dag midden in de zomervakantie valt dat best mee. Het was bovendien de langste rij van de dag, zelfs bij Pulsar was het minder druk.

IMG_8441

Bovendien is het hier in het begin van de dag altijd drukker dan later. De grote meerderheid van de mensen gaat eerst naar de Vampire of Weerwolf, waardoor je die twee attracties eigenlijk beter wat later doet. De beste route die je kan nemen is langs de Cobra.

IMG_0148

De voorlopig nog enige houten achtbaan van België, maar dat is absoluut niet lang meer het geval.

IMG_8362

Ik vind het een geweldige achtbaan. Ik snap eigenlijk niet waarom Vekoma gestopt is met het bouwen van houten achtbanen na slechts drie stuks. Dit is voor mij een heel succesvolle formule.

IMG_8527

Met name die first drop, die is echt goed.

IMG_0201

Een gouden raad die ik je meegeef: doe hem in de backseat. Ik heb hem onlangs eens in de front gedaan en daar was het behoorlijk ruw. Achteraan heb je daar nauwelijks last van.

IMG_8436

De achtbaan is, vind ik, ook erg uniek. De meeste houten achtbanen tegenwoordig hebben één grote drop en blijven daarna redelijk dicht bij de grond om snelheid te behouden. Deze heeft dat minder, maar heeft wel de ene na de andere stevige drop.

IMG_8352

Bovendien heeft de baan (zeker in de backseat) zeer goede airtime.

IMG_8434

Naast de Weerwolf ligt een 4D-cinema.

IMG_8593

Hij speelt in deze cinema sinds 2015 en vreemd genoeg heb ik hem sindsdien nog nooit gedaan. Dus veel kan ik er niet over vertellen.

IMG_8595

Toen we onderweg stopten voor een plaspauze, merkten we op dat ze zelfs de toiletten in Pulsar-stijl gemaakt hebben.

IMG_9674

En met het zicht op de Pulsar stond er nog één attractie op ons te wachten voor we aan het echte werk startten.

IMG_8598

De Spinning Vibe is een breakdance die zoals de meeste pretparkcarrousels niet draait zoals het zou moeten. Een leuk tussendoortje, maar een thrill ride is het zeker niet.

IMG_8507

Hoog tijd om tot de kern van de zaak te komen, Pulsar!

IMG_9598

Met reeds 25 rondjes op de teller heb ik Pulsar al op verschillende dagen gedaan, zelfs in soft-opening. Ik heb er echter nu pas een fotoreeks van meegebracht.

IMG_9037

Pulsar is gebouwd door Mack Rides en officieel op 4 juni geopend, echter waren er een maand ervoor al regelmatig soft-openingen. De attractie is 45m hoog en haalt een snelheid van 100 km/h, waardoor het zowel de snelste als de hoogste achtbaan van België is.

IMG_0044

We gaan zelf even een rondje maken, aangezien de rij de hele dag niet langer was dan 30 minuten. Voor een nieuwe attractie is dat echt niets. Erg leuke toevoeging is dat hij ook een single riders line heeft.

IMG_8999

De wachtrij loopt doorheen heel het station. Om de één of andere reden vind ik het een erg mooi station, niet zozeer qua theming, maar wel op vlak van ordening en compactheid. Walibi heeft best wel een lange rij weggewerkt in een kleine ruimte. Bovendien heb je altijd iets om naar te kijken, een uitkijkpunt op de splash van de boot, diverse paden lopen boven de draaischijf en daarnaast zijn er ook nog eens twee voorshows.

IMG_9541

Je gaat een trap op en komt vrijwel meteen in de eerste voorshow terecht. Het is niet echt een voorshow zoals bij Baron 1898 of een madhouse, maar een iets minder spectaculaire show die zich afspeelt terwijl je aan het wachten bent. In de eerste voorshow zie je een geprojecteerde muur die door de kracht van Pulsar uit elkaar valt. Er staan ook nog wat spullen rond.

IMG_9307

Je gaat over een brug en al snel zit je in de tweede voorshow. Hier zie je ‘het hart van de Pulsar’. Het draait allemaal om een neergestort voorwerp dat enorm veel energie bevat. Dit moet volgens mij dat voorwerp voorstellen. Om de paar minuten speelt er ook hier een show af waarbij er lampen beginnen te flikkeren en er geluid weerklinkt.

IMG_9321

Het verhaal wordt niet echt duidelijk. Het is dan ook geen enorm sterk verhaal vind ik. Maar voor Walibi vind ik het best oké. Ondanks dat het verhaal niet zo duidelijk is, zijn de voorshows best wel mooi en leuk om naar te kijken.

IMG_9552

Walibi heeft wel gedacht aan voldoende vermaak in de wachtrij. Het zijn geen saaie zigzag wachtrijen zoals bij andere attracties in het park. Bovendien hoor je tijdens de voorshows ook de soundtrack.

IMG_9311

Ook het logo middenin het station licht regelmatig op. Bij het vertrek van de boten hoor je tevens het geluid van een kloppend hart.

IMG_9289

Genoeg gezegd over het verhaal en de wachtrij, want uiteindelijk draait het toch voornamelijk om de rit. Die begint technisch gezien al best bijzonder. Met behulp van een draaischijf word je op de baan gezet. Terwijl kunnen in het station andere mensen in- en uitstappen.

IMG_9545

Leuk detail is dat de draaischijf niet doordraait, maar heen en weer roteert als er de boten moeten wisselen.

IMG_8604

Eenmaal je volledig gedraaid bent, sta je enkele seconden stil waarna de eerste achterwaartse lancering volgt. Hij komt langzaam op gang en je haalt nog maar een snelheid van 50 km/h, maar desondanks is de lancering toch erg krachtig en trekt hij goed door.

IMG_9043

Je raast over de airtimeheuvel en je bent nog maar op een hoogte van 25 meter, maar voelt het toch al redelijk hard. Daarna ga je voorwaarts opnieuw over die airtimeheuvel waar de tweede lancering volgt van 80 km/h. Je hebt hier al een klein beetje airtime en schiet daarna de hoogte in tot 35 meter.

IMG_9021

Je valt terug achteruit voor de laatste en meest krachtige lancering van maar liefst 100 km/h. Echt een geweldige launch! Je raast met volle snelheid nog eens over die heuvel en wordt je stoel bijna uit gekatapulteerd. Je raakt je zitje niet meer tot je voor een laatste keer de hoogte ingaat tot 45 meter.

IMG_8913

Dat extra knikje bovenaan zorgt voor nog meer airtime.

IMG_8985

En daarna stort je naar beneden en maak je je klaar voor een gigantische splash.

IMG_9031

Maar dan bedoel ik ook echt gigantisch, en ook enorm nat! Ik heb na zo veel ritjes al door op welke plaatsen je nat wordt. Langs de zijkant van de boot of op de achterste twee rijen word je erg nat, op de voorste drie rijen op de binnenste twee zitjes valt het best mee.

IMG_9338

Eén ding is in ieder geval zeker, droog kom je hier niet uit.

IMG_9558

Ook langs de kant kan je goed nat worden. Ze hebben een splashzone gecreëerd, maar dat heeft vrij hard gefaald, aangezien je er nauwelijks nat wordt. Als je echter op een bepaalde plaats op de dijk gaat staan, kan je wel flink nat worden.

IMG_9034

Technisch gezien is het een mooie attractie. Niet alleen de draaischijf, maar ook het waterbassin. Nadat je de derde keer gelanceerd bent, vult het zichzelf binnen de paar seconden, zodat je wanneer je beneden aankomt een splash kan maken. Daarna pompt het bassin zich snel terug leeg.

IMG_9006

Een leuk weetje is dat de Pulsar ook zonder splash kan draaien. Misschien een leuk idee voor Halloween?

IMG_9552

Daarnaast vind ik dat de attractie ook een geweldig bagagesysteem heeft. Je dropt je tassen in een box, en na de rit gaat de andere kant van die box open en kan je ze eruithalen, goed bedacht.

IMG_9293

En nu mijn persoonlijke mening: Ik moet toegeven, ik was er in het begin erg kritisch over. De aankondiging was veelbelovend, maar op foto’s en video’s zag het er toch niet enorm spectaculair uit. Mijn eerste indruk toen ik eruit kwam was daarentegen wauw. De attractie is echt goed. Op video ziet hij er gewoon niet erg spectaculair uit door de grote boten en de enorm brede baan. De lauches zijn enorm krachtig en je hebt geweldige airtime en een leuke snelheid. Bovendien is de splash ook erg goed. Zonder twijfel mijn favoriete achtbaan van België!

IMG_8913

Ik zou zeggen, laat je niet misleiden door video’s en kom gewoon zelf de attractie een keertje uitproberen, want het is zeker een bezoekje waard.

IMG_0052

Daarnaast vind ik ook de boten van de attractie best mooi. Het zijn de grootste boten voor een attractie ter wereld en hebben bijgevolg ook de grootste wielen ooit. Daarnaast zijn de heupbeugels erg vrij en voelt de rit enorm comfortabel.

IMG_8907

De attractie heeft alleen nog wat last van kinderziektes. Toen ik hier onlangs was, reed hij slechts met één van de twee boten. Iets later zag ik foto’s passeren van boten waarbij de front row niet werkte. Vandaag was dat al bij één van de twee boten opgelost, bij de andere was de front row nog steeds defect.

IMG_9342

Nog een eindoordeel om het af te maken. Wat een geweldige attractie! Ik had het op voorhand niet verwacht, maar dit is echt een kwaliteitsachtbaan. De lanceringen en de snelheid zijn gewoon geweldig. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen, zeker niet op zomerse dagen. Ik kan enkel een bezoekje aanbevelen! Mij ga je hier dit jaar nog erg vaak zien!

IMG_8738

Nog een laatste bonusfoto en nu zijn we echt weg naar de volgende attractie.

IMG_8484

Als je de nieuw aangelegde dijk volgt kom je uit bij de Flashback.

IMG_8960

Na de Chiapas in Phantasialand mijn favoriete log flume.

IMG_9696

Hier was het al iets drukker, maar het viel nog erg goed mee. Bovendien is het zomer en was het best warm.

IMG_8945

In sommige wachtrijen zijn sinds dit jaar schermen opgehangen waar een interactief spelletje op getoond wordt. Ik heb het onder andere bij de Calamity Mine, Challenge of Tutankhamon en ook hier gezien. Het is een soort van quiz op de app van Walibi. Ik heb het niet geprobeerd en het zag er ook niet erg bijzonder uit.

IMG_9675

De log flume heeft drie drops waarvan de eerste achterwaarts. De laatste drop kan dan weer zorgen voor behoorlijk wat airtime.

IMG_8925

De attractie heeft een soort van vreemd industrieel thema. Het zou een verjongingsmachine moeten voorstellen, maar veel kan ik er niet van maken. Voor Walibi ziet het er best wel oké uit. Bovendien sluit het nu een beetje aan bij de recentere toevoegingen Psyké Underground en Pulsar, die hier beide vlakbij staan.

IMG_8929

Nadat we afgekoeld waren van twee waterattracties, was het tijd om te drogen in Cowboydorp. Het enige deel dat eigenlijk een themazone genoemd kan worden. We beginnen met de Calamity Mine.

IMG_8687

Een Vekoma mine train rollercoaster die al behoorlijk lang in het park staat. Het is er dan ook wel aan te merken.

IMG_9654

Niet dat hij er vervallen uitziet of zo, absoluut niet, maar het is toch wel een behoorlijke rammelbak. Pijnbaan dus.

IMG_8693

Wat mij persoonlijk niet tegenhoudt om enkele ritjes te maken als het rustig is, maar aangenaam is natuurlijk anders.

IMG_8698

De theming vind ik net wel erg goed. Eén van de mooiere achtbanen in Walibi.

IMG_8681

Bovendien is het ook een redelijk lange rit. Hij heeft twee lifthills en bijgevolg dus ook twee stukken vol bochten en tunnels.

IMG_8574

De rit zelf is natuurlijk niet enorm bijzonder, maar wel een keer leuk voor de afwisseling en geschikt voor de hele familie.

IMG_8706

Naast de Calamity Mine ligt de tweede grote attractie van het wilde westen. Tevens de hoogste attractie van Walibi Belgium.

IMG_8732

Volgens velen ook de engste van het park. Ik vind van niet, het geeft een kick als je valt, maar veel vind ik er niet aan. Het kan natuurlijk ook zijn omdat ik hem al te vaak gedaan heb. Geef mij maar een leuke achtbaan in de plaats.

IMG_8755

Wat niet inhoudt dat ik het geen leuke attractie vind natuurlijk. Het blijft een leuk ding dat ik nooit oversla.

IMG_8729

Een leuke tip die ik eerder nog niet kon geven: Pulsar is in bovenaanzicht erg indrukwekkend. Als je de kans hebt om een gondel te kiezen raad ik je nummer 2 of 3 aan, daar zie je hem het beste.

IMG_8780

Je wordt eerst naar 77 meter hoogte getakeld, waar je enkele ogenblikken stil hangt en daarna binnen de 4 seconden terug beneden staat.

IMG_9194

De laatste attractie in dit deel is de Buzzsaw. De meest tamme Huss topspin die ik ooit gedaan heb. Het ritprogramma is lichtjes bijgestuurd, waardoor je nu toch al één keer over de kop tolt, maar het is nog lang niet wat het zou moeten zijn vind ik.

IMG_8536

Al blijft het wel een leuke attractie. Soms sla ik hem over, maar als je zoals vandaag meteen kan instappen, maak ik wel een ritje.

IMG_8641

Tussen de Pulsar en de Buzzsaw liggen nog enkele attracties, die we door de nieuwe route hebben overgeslagen. Er liggen onder andere botsautootjes.

IMG_8617

En daarnaast is er ook nog een minizone met attracties voor de allerkleinsten.

IMG_8626

Met onder andere een vliegtuigmolen, kleine free fall tower, mini-stoelenschommel en draaimolentje.

IMG_8633

Kleine kinderen kunnen zich hier wel een tijdje vermaken.

IMG_8631

Leuk voor hen maar niet echt meer voor ons, dus wij gaan verder.

IMG_8636

Als je dan langs de andere kant het cowboydorp uitloopt, kom je nog een kinderattractie tegen.

IMG_8743

En hier ligt ook de Gold River Adventure, een rondvaart in bootjes.

IMG_8749

De achterkant van Walibi ziet er iets meer verlaten uit dan de rest van het park. Hier ligt onder andere de Octopus.

IMG_8767

Hij heeft sinds dit jaar een nieuw likje verf gekregen. Hij ziet er een stuk beter uit vind ik.

IMG_8771

Daartegenover lag vroeger een kartbaan. Vorig jaar was hij al weg van de plattegrond, nu is hij ook al voor een stuk weggehaald. Jammer dat ze het ander stuk volledig laten wegrotten…

IMG_8763

Helemaal achteraan in het park ligt Challenge of Tutankhamon, de grote darkride van het park. Omdat hij binnen is valt het niet op dat hij zo afgelegen ligt.

IMG_8833

De wachtrij staat daarentegen vaak goed vol. Gelukkig viel dat bij ons nog mee. Ook hier heb je twee voorshows, waar je een verhaal hoort over de vloek van Tutankhamon.

IMG_8787

Ze hebben de wachtrij lichtjes aangepast, deze opsplitsing was er vorig jaar nog niet. Leuk dat ze ook hier proberen de bakjes maximaal op te vullen.

IMG_8793

Eenmaal ingestapt kan je met een laserpistool door deze prachtige darkride. Je passeert allerlei monsters met lampjes die je dan kan uitschakelen door alle lampjes uit te schieten.

IMG_8826

Zombies, schorpioenen, slangen en honden, alles wordt op je afgestuurd.

IMG_8819

Zien ze er niet geweldig uit? Je wil ze toch zo thuis hebben.

IMG_8815

Vroeger had je hier een scène met vuur, maar daar hebben ze nu jammer genoeg het vuur uitgeschakeld. Best jammer, want dat liet vaak mensen schrikken en zorgde voor wat sensatie. Het kan natuurlijk ook zijn dat het al enkele jaren kapot is, dan vind ik het erg jammer dat ze het niet maken.

IMG_8809

En als je op het einde genoeg punten hebt behaald, mag je binnen in de schatkamer en heb je zogezegd de vloek overwonnen. Anders word je gewoon terug naar de uitgang gestuurd.

IMG_8802

Een erg mooie darkride en bovendien leuk om eens af te wisselen. Walibi is voornamelijk een achtbaanparadijs en niet echt een park vol darkrides en sfeerattracties.

IMG_8832

Aan de andere kant van het park staan vooral kleinere, rustigere en indoorattracties. Volgens mij is dit ook de kant die het meest last heeft van de buurtbewoners. Beginnen doen we met de kleinste achtbaan die ik ken.

IMG_8836

Ja natuurlijk hebben we hierop een rondje gemaakt. Het is een achtbaan, dus je moet hem gewoon gedaan hebben. Zelfs al is het enkel voor de credit.

IMG_8841

Hilarisch als je dit ding ooit geëvacueerd ziet worden. Ja ik heb dat vorige keer echt gezien! Na de rit rolde de trein achteruit zo terug de baan op. Zo zie je maar dat het best wel gevoelig spul is.

IMG_8863

Hier ligt ook het tweede stationnetje van de parktrein.

IMG_9744

Daarachter staan enkele kinderattracties, te beginnen met deze koffietassen.

IMG_8870

En ook de Dragon Boats liggen hier. Lijken me erg saaie attracties als je hier een hele dag moet staan als werknemer, er komt echt bijna niemand hier. Zelfs op drukke dagen zijn deze attracties bijna altijd leeg.

IMG_8878

Tijd voor nog eens wat serieuzer werk, de Psyké Underground.

IMG_8902

Ook hier zaten we na 20 minuten in. Voor een zomerdag viel de drukte echt goed mee.

IMG_8899

In het begin van de wachtrij kom je langs het lanceersysteem van de attractie, maar daarna zie je niets bijzonder meer.

IMG_9775

Tot net voor je instapt, dan zie je meestal een scherm waar een video wordt afgespeeld, maar dat was vandaag kapot. Grappig dat de audio wel werkte.

IMG_9787

De rit zelf blijft natuurlijk een toppertje van formaat. Ongelofelijk eigenlijk hoe zo een oude achtbaan met zo een simpel baanverloop toch zo goed kan zijn.

IMG_9790

Ik las online erg veel klachten over het feit dat Pyské Underground en Pulsar erg hard op elkaar zouden lijken. Ze worden beide gelanceerd, gaan beide voor- en achteruit en hebben praktisch dezelfde vorm. Ik moet hier even op inspelen en zeggen dat de ervaringen totaal niet te vergelijken zijn. Qua uiterlijk hebben ze iets van elkaar weg, maar Pulsar is en compleet andere belevenis dan de Psyké Underground. Kom het gewoon zelf eens proberen.

IMG_9776

En ja oké, er staan nu drie achtbanen die zowel voor- als achteruit gaan, maar de andere vier gaan enkel vooruit, dus waarom klagen?

IMG_9789

Achter de Psyké Underground ligt een groot gebied vol kinderattracties.

IMG_9049

We wandelden ook even binnen…

IMG_9051

Om wat sfeerfoto’s te nemen…

IMG_9053

Van de kinderattracties.

IMG_9074

Als je hier bent met kleine kinderen, kunnen ze zich in dit gebied volgens mij een hele dag vermaken.

IMG_9083

Zoals ik al zei liggen aan deze kant van het park vooral rustigere dingen. Een rapid river, darkride, madhouse en diverse kinderattracties. Verder ook nog de Pyské Underground maar die is dan weer overdekt. De madhouse was de volgende.

IMG_9100

Het Paleis van de Geest is zoals alle madhouses gebouwd door Vekoma en heeft één voorshow. Daarin spreekt een keizer je toe en heeft een aap zijn lamp met geest in gestolen.

IMG_9096

De aap laat de geest vrij waardoor er van alles gaat bewegen en de trap begint te draaien.

IMG_9111

In de hoofdshow laat die geest dan zogezegd de kamer draaien. Uiteindelijk komt toch alles weer goed en gaat de geest terug zijn lamp in. Ik vind het een beetje een zwak verhaal waardoor de beleving direct een stuk minder wordt. Voor de reguliere pretparkbezoeker maakt dit echter niets uit.

IMG_9115

Grappig detail is dat aan de uitgang alles scheef gebouwd is. De stenen staan schuin op elkaar en niets is eigenlijk loodrecht of evenwijdig, waardoor je wat gedesoriënteerd geraakt omdat je net rond hebt zitten draaien in de kamer.

IMG_9108

Leuk voor de afwisseling maar ik liep snel verder naar de volgende attractie.

IMG_9153

Een kanjer van een waterattractie, Radja River! Na de River Quest misschien wel de beste rapid river die ik ooit gedaan heb.

IMG_9973

Want met twee golfslagbaden, twee watervallen, een tunnel met nevel, een plafond van water en diverse golven is dit toch ook één van de natste rapid rivers die ik ooit gedaan heb.

IMG_9203

Het is echt een grote rapid met gigantische boten. Daarnaast is het ook de langste van de Benelux. Ze hebben dit jaar de boten vernieuwd, er zitten nieuwe beugels in. Niet dat het echt beugels zijn, maar vroeger was er gewoon een ijzeren ring in het midden, nu heb je wel echt een soort van houvast voor je.

IMG_9979

In het begin kan je al direct nat worden van één van de kolkende golven of het eerste golfslagbad. Niet veel later kom je uit in de volgende zone met dikke golven.

IMG_9159

Daarna kom je aan deze tunnel met leuke ingang.

IMG_9131

En daarna kom je dan uit in het tweede golfslagbad dat gevolgd wordt door een plafond van water. Ik snap niet goed wat ze er nu mee willen doen. Op een vrij koude dag in het begin van het seizoen stond het volledig aan waardoor je zeiknat werd. Enkele weken geleden was het enorm warm en stond het uit. Nu was het ook erg warm en stond het aan langs één kant, waardoor je een beetje nat werd. Ik vind persoonlijk de laatste het beste.

IMG_9224

Daarna moet je nog langs die ene golf die al je hoop op droog blijven kapot maakt.

IMG_9202

En meestal kan je doorweekt terug uitstappen. Op een koude dag sla ik deze toch liever over, maar op een warme dag als nu vind ik het super.

IMG_9175

Toen we verder liepen botsten we op deze goedkope kermisattractie. Sorry, maar ik vind het er echt niet uitzien.

IMG_9238

En toen restte ons nog de laatste attractie, nog één van de grote achtbanen in het park.

IMG_0005

De Cobra!

IMG_0063

De klassieker onder de klassiekers, de Vekoma boomerang coaster. Iedereen kent ze wel ondertussen.

IMG_0081

En iedereen blijft ze leuk vinden.

IMG_8517

Al vind ik dit toch één van de minder aangename die ik gedaan heb. De beugels zitten niet echt goed en de baan zelf is ook aan de ruwe kant.

IMG_0057

De locatie vind ik wel erg goed. Je hebt een mooi uitzicht over het volledige park en kan zelfs binnenkijken in Aqualibi.

IMG_9246

Het is zeker niet mijn persoonlijke favoriet, maar een erg leuke achtbaan blijft het zeker.

IMG_0132

Naast de Cobra ligt Aqualibi, een subtropisch zwembad met 6 grote glijbanen en een wildwaterbaan.

IMG_8509

En zo waren we het park rond en sloten wij ons dagje in Walibi Belgium af. Met de stroom mee verlieten we het Waverse park.

IMG_9393

Tot ziens? Geen paniek, dat zal niet lang duren!

IMG_9399

Aan het treinstation moest ik hiermee toch wel even heel hard lachen…

IMG_9424

Walibi was voor mij vroeger een pretpark met goede attracties, maar weinig sfeer en totaal geen onderhoud. Maar tijden veranderen en vroeger is voorbij, dat wordt steeds duidelijker in Walibi. Ze verrassen me steeds meer op de positieve manier. Hun onderhoud hebben ze de laatste paar jaren goed bijgewerkt en met Pulsar hebben ze een geweldige nieuwe attractie in huis. Ik zou zeggen: Ga zo door Walibi! Want jullie zijn goed bezig.

IMG_9389

Mij ga je hier in elk geval nog wel enkele keren zien langskomen dit jaar. Voornamelijk voor Pulsar en ook met Halloween keren we zeker nog eens terug. Tot de volgende keer!

IMG_9283