07/05/2017 Duinen Zathe

19/05/2017 Uit Door Nathan

Vandaag trokken we naar Duinen Zathe, een klein parkje in het noorden van Nederland. Het is financieel gezien best wel een voordelig park. Het is namelijk een all inclusivepark. Dat houdt in dat je een toegangsprijs betaalt waarna je naast toegang tot de attracties ook onbeperkt eten en drinken en gratis parking krijgt.

Bij binnenkomst gaf het park al meteen een goede indruk. Het was netjes afgewerkt en lag er verzorgd bij. Ook het personeel was heel vriendelijk. Je kwam aan in een hal, waar je vanaf 11:30 uur kon eten en drinken. Daar hebben we dan ook volop van genoten.

Als je de hal uit wandelt kom je in het eigenlijke park terecht. Meteen naast het vorige gebouw kan je het volgende gebouw naar binnen, waar je een groot klimrek vindt.

Buiten stond aan deze kant een groot verkeerspark. Het is hier nieuw sinds dit jaar en wordt volgens mij ook gebruikt voor scholen etc.

Het was wel echt heel groot en met heel veel voertuigen.

Het leuke is dat er ook een politieman stond of rondreed die een micro had en zo tegen de kinderen of andere mensen sprak om ze te helpen, of gewoon om wat te lachen.

De politieman beschikte over een brommer en een geweldig grappig autootje.

Er stond ook een kleine draaimolen.

Iets meer aan de linkerkant van het park bevinden zich nog enkele speeltoestellen.

En er stond ook een groot springkasteel.

Daarnaast staat hier de eerste attractie waar ik zelf ook even een ritje op maakte. De Flying Swing, zoals hij hier heet, is een zeer nostalgische molen.

En een ritje erin beviel me wel. Het is nog leuker dan het eruitziet.

Daarachter stond de eerste achtbaan, de London City Coaster. Meteen de grootste achtbaan van de twee en ook de nieuwste aanwinst van het park. Tot en met vorig jaar reisde hij nog over de kermis, maar sinds dit jaar staat hij hier in het park opgesteld.

Enkel het grote naambord vooraan met “Rollercoaster” vind ik een beetje vreemd, aangezien de achtbaan eronder en op de website staat aangegeven als London City Coaster.

Ik had hem op de kermis nog niet gedaan en vind het best een leuk ritje. De achtbaan biedt twee leuke drops, twee helixen en nog enkele bochtjes. Het is geen heel spectaculaire baan, maar voor een parkje als dit prima. De rit is ook best soepel en geschikt voor de hele familie.

Een goede investering voor Duinen Zathe, want het is eigenlijk toch wel de topattractie van het park.

Vlak achter de London City Coaster staat de tweede achtbaan van het park, een kleinere die tevens al langer in het park staat.

Spur & The Big Apple, wat zoals de naam al doet vermoeden gewoon een big apple coaster is.

Vooral leuk voor kinderen maar stiekem ook voor ons, gewoon omdat het een extra coaster op de teller is.

We volgden het pad en kwamen uit bij deze waterglijbanen. Alle drie de banen zijn verschillend, ze hebben een normale Hara Kiri, een Free Fall glijbaan en een Aqua Snake. Ik vind dit persoonlijk veel leuker dan een vierdubbele standaardglijbaan.

Al heb ik zelf enkel de Free Fall glijbaan gedaan. Nat werd je niet echt.

Verder opvallend is dat de attractie zelfbediening is. Beneden stond wel een medewerker, maar bovenaan de toren moest je zelf op een knop duwen om je bootje te laten vertrekken.

We volden het pad dat onder de waterglijbanen doorliep.

En zo kwamen we uit bij enkele trampolines.

En daarnaast stond weer een unieke kinderattractie. Nooit eerder gezien en om te lachen heb ik zelf ook even een ritje gemaakt. Veel stelt het natuurlijk niet voor.

Leuk detail is wel dat de vliegtuigjes draaien. De rit begint terwijl je vooruit zit, maar al snel draait je vliegtuigje naar binnen gericht, achteruit en naar buiten gericht.

De glijbaan zat er voor vandaag echter niet in. Deze was buiten gebruik.

En daar vlak naast stonden de Botsautootjes.

Nog een echte, oude, klassieke baan. Hij zag er overigens wel erg netjes uit.

Naast de botsautootjes bevindt zich een spookhuis, dat er van buitenaf best mooi uitziet.

Ook vanbinnen is het best een goed spookhuis. Het is een beetje kermisachtig, met soortgelijke schrikeffecten.

Maar voor een parkje als dit is het schitterend.

Op het centraal hoofdpad stond nog één attractie die we niet gedaan hadden, de laatste attractie voor vandaag wordt meteen ook de meest unieke. Nog nooit ben ik iets in deze stijl tegengekomen en ik heb om eerlijk te zijn ook geen idee hoe het type attractie heet. Hier heet hij ‘Super Nova’ en het ziet ernaar uit dat hij ooit op de kermis gereisd heeft.

Maar wat voor iets is het? het is eigenlijk een soort van top spin waar je zijwaarts met 4 naast elkaar zit en waarvan de bak niet over kop draait. Daarnaast kunnen de twee armen afzonderlijk bewegen, wat dus een schommeleffect met zich meebrengt.

Ik was aangenaam verrast van de rit dat dit ding weergaf. Het is natuurlijk geen thrill ride, maar het biedt wel een erg leuke en lange rit. Eigenlijk is het een prima attractie voor een park met de oppervlakte en een doelpubliek als dit.

En zo zat ons dagje Duinen Zathe erop. Ik vind het park zeker een aanrader voor jonge kinderen. Het is natuurlijk geen enorm groot park, maar kleine kinderen kunnen zich hier goed vermaken. Voor ons is er iets minder te doen, maar je verwacht natuurlijk ook geen Efteling als je hier naartoe komt. Verder is het parkje schitterend op vlak van prijs-kwaliteitsverhouding, vooral aangezien het all inclusive is. Ook het personeel is zeer vriendelijk en overal is het park netjes onderhouden. Bovendien hebben ze met de London City Coaster toch wel een mooi baan in huis gehaald.