07/04/2018 Schloß Beck

27/04/2018 Uit Door Nathan

Het pretparkseizoen is weer begonnen, dus de trips kunnen weer volop beginnen! Vandaag gingen we naar Schloß Beck. Nooit van dit parkje gehoord? Heel raar is dat niet, want het is een heel klein park. De unieke locatie maakt echter dat het zeer goed te combineren is met een groter park. Schloß Beck ligt namelijk vlak naast Movie Park Germany, en dat mag je in dit geval vrij letterlijk nemen. Tussen de parking van Movie Park en die van Schloß Beck zit namelijk amper 50 meter. We zetten onze auto dan ook op de parking van Schloß Beck. Dat is een stuk goedkoper.

En toen begon het avontuur. Wat een enorme mensenmassa stond er te wachten voor dit klein kinderpretpark. Het weer was goed en het was vakantie, maar 40 minuten wachten om alleen maar binnen te geraken is ver overdreven. Bovendien had het parkje maar twee kassa’s.

Eenmaal we binnen waren, gingen we meteen linksaf, waar we de achtbaan aantroffen. Als we eerlijk zijn moeten we zeggen dat dat de enige reden is dat we hier zijn.

De baan is gebouwd door Zierer en is een klassieke tivoli medium. Een kopie van deze achtbaan deed ik eerder al in Walibi Holland, Parc Astérix en Mondo Verde. Dit is ongetwijfeld niet de laatste achtbaan die ik van dit model doe.

Naast de achtbaan stond een klein reuzenrad.

Een nautic jet was ook aanwezig. Leuke dingen die ik normaal wel een keertje doe, maar hier stond er een behoorlijke wachtrij voor.

En achterin reden nog karretjes in de vorm van dieren over een spoor door een klein bos.

Er stonden verschillende zelfbedieningsattracties. Naast de nautic jet stond er ook een toren waaraan je jezelf omhoog moet trekken.

Ook deze schommel stond er. Normaal ben ik best fan van deze dingen, want je kan er erg hoog mee gaan en hebt regelmatig best veel airtime. Toen ik zag dat hier niemand stond stapte ik ook even in, maar kwam er teleurgesteld uit. Ze hebben hem namelijk afgesteld dat je er helemaal niet hoog mee kan gaan.

Volgens mij was het promotie bij Heege, want ze hebben bijna heel hun catalogus aangekocht. Ook deze luna loop was hier terug te vinden.

Er was ook nog een grote glijbanentoren. Ik heb niet de moeite gedaan om naar boven te lopen, want we wilden zo snel mogelijk door naar het andere park. De steile glijbaan is echter wel erg leuk. Ik deed onlangs nog een soortgelijk exemplaar in Eifelpark.

En naast een reeks gewone glijbanen stonden er ook waterglijbanen. Deze probeerden we wel even en ze gleden best goed.

De gele baan gaf redelijk veel airtime. De rode hebben we niet geprobeerd, we zagen er mensen vrij nat uitkomen.

Er stonden ook nog twee mechanische attracties, waaronder deze best wel snel draaiende draak.

En er stond ook nog een gewone carrousel, al zag die er redelijk oud en versleten uit.

Het park is eigenlijk opgedeeld in twee stukken. Het linkse deel is het stuk met de meeste attracties. Rechts ligt onder andere de ingang en een groot grasveld vol met speeltuigen.

We dachten eventueel nog iets aan te treffen aan de rechterkant van het park, maar ook daar zagen we alleen een speeltuig staan.

We deden nog enkele enorm foute en typisch Duitse ontdekkingen, zoals hun versie van de sprookjesboom.

En toen we van iets dichterbij naar het kasteel gingen kijken, ontdekten we dat we binnen konden. Onder het kasteel was namelijk een kleine (en opnieuw zeer foute) walktrough gemaakt. Voor kinderen is dit best wel griezelig.

Aan de ingang bevond zich ook nog het indoor Spielhaus.

Hier vertrok ook om de zoveel tijd een treintje dat een rondje rond het park reed.

En zo waren we al rond in het park. Het is echt een heel klein parkje waarvan ik me lang afgevraagd heb hoe kan bestaan naast Movie Park Germany. Na vandaag werd mij duidelijk dat dat geen enkel probleem is. Het park was vrij druk en de wachtrij die voor de kassa stond was, toen wij naar buiten gingen, nog een stuk langer geworden. Langs een bepaalde kant ook wel logisch, want ouders met jonge kinderen kiezen misschien sneller voor dit parkje dan voor Movie Park. Het is een stuk goedkoper en de kinderen amuseren zich toch. Schloß Beck is een typisch Duits parkje, maar een ideale plek voor jonge kinderen. Ik raad het echter niet aan in de vakanties en/of wanneer het warm is, want het is het drukste kinderpretpark dat ik al bezocht heb. Wij verlieten dit parkje en zetten onze dag verder in het naastgelegen Movie Park Germany.