05/05/2019 Plopsa Indoor Coevorden

27/11/2019 Uit Door Nathan

Vandaag bezoek ik Plopsa Indoor Coevorden, een klein parkje in het noorden van Nederland waar ik nog nooit geweest ben. Ik wilde het toch een keer gezien hebben en bovendien mijn achtbaancredit ophalen, dus nu ik een Plopsa-abonnement heb is het de ideale gelegenheid.

Het park is geopend in 2010 en is het enige Plopsa-park in Nederland. Het toont overigens enorm veel gelijkenissen met het Belgische indoorpark in Hasselt.

Je komt binnen in het park dat meteen exact dezelfde indruk geeft als Plopsa Indoor Hasselt, een grote hal die best mooi gethematiseerd is en waarin kinderen zich de hele dag kunnen uitleven. Voor je staan meteen de eerste twee molens, langs de linkerkant een grote zweefmolen in K3-thema.

En langs de rechterkant staat de grote carrousel van het park.

We wandelen de hoek om en treffen hier de K3-disco aan, speciaal voor de jonge kinderen. Leuk dat ze deze, samen met de grote souvenirwinkel, redelijk centraal in het park hebben gezet, waardoor er een soort van knik in de lay-out van het park zit. Hierdoor voelt het park minder aan als een grote, vierkante loods en vind ik het ook iets gezelliger dan het broertje in Hasselt.

We komen aan in de piratenzone. De eerste attractie hier is de Woeste Zee.

Ook de Vuurtoren is hier present, een kleine vrijevaltoren die fun is voor de hele familie.

Er ligt daarnaast ook een groot schip op het water. Geen echte attractie, maar wel leuk om even een kijkje te nemen.

Met een klein vlot kan je hier ook naar de andere kant varen.

De laatste attractie in deze zone is de voornaamste reden dat we naar hier komen, namelijk de achtbaan van het park.

De Wickiebaan is een simpele Zierer Force coaster die je in bijna elk Plopsa-park vindt. Ook in Plopsa Indoor Hasselt en Holiday Park deed ik al een achtbaan als deze. Hij is door zijn leuk gedecoreerde rotswand en sterrenhemel binnenin erg leuk gethematiseerd, maar het is toch jammer dat Plopsa in elk park zoveel zaken copy-paste.

Behalve een achtbaan staat er echter nog een leuke attractie in deze speelhal. Anubis is een kleine frisbee en een unicum binnen de Plopsa-parken.

Ja, natuurlijk maakten wij een ritje en dat beviel me wel, want de rit is een stuk intenser dan het lijkt. Eigenlijk gek dat deze attractie in dit park staat, want door zijn intensiteit valt hij behoorlijk buiten het aanbod. Veel bezoekers had hij vandaag dan ook niet.

In de hoek van het park ligt een theater, waar net een Bumba show opgevoerd werd.

Aansluitend op het thema van Bumba bevindt zich hier ook een kikkermolen.

En ook de lange glijbaan ligt aan deze kant van het park, waar je bovenaan een mooi uitzicht hebt op de naastgelegen speeltuin en de rest van het park.

Ook kabouter Plop heeft hier zijn eigen themagebied, met naast een groot restaurant een klimboom en een ballenbad.

En Mega Mindy kreeg hier, zoals in de meeste Plopsa-parken, haar vliegende fietsen. Hier staan ze, in tegenstelling tot in Hasselt, wel indoor.

Helemaal in de hoek van de grote hal staat de laatste indoorattractie, een kleine botsautobaan.

Ook dit park heeft een buitenzone, waar natuurlijk de Dansende Fonteinen te vinden zijn. Een klassieker die nog steeds zeer populair is, zeker op warme dagen.

Er bevindt zich ook een grote klimberg en een speeltuin van Maya de Bij.

K3 heeft in de buitenzone nog meer attracties gekregen, namelijk een verkeerspark.

En ook de brandweermolen, die je in wel meer parken vindt, is hier te vinden.

Een leuke toevoeging vind ik de Dierenweide, een kleine kinderboerderij die in het teken staat van Heidi.

Het stelt op zich niet veel voor, maar het blijft toch leuk om even dichtbij geitjes en andere dieren te kunnen komen.

En zo zit ons rondje door Plopsa Indoor Coevorden er alweer op. Het is zoals ik zei geen groot park en natuurlijk voornamelijk gericht op kinderen. Toch ben ik blij er eens geweest te zijn, want ik kan eindelijk mijn credit aanvinken en om eerlijk te zijn was die Anubis-frisbee ook wel echt tof. Als die twee zaken je echter niet interesseren, is dit zeker geen plek waar je naartoe moet komen. Voor kinderen is het daarentegen wel de ideale plaats voor een hele dag fun, al zou ik het niet aanraden als je reeds in Plopsa Indoor Hasselt geweest bent. Er zijn enkele kleine verschillen, maar voor 90% zijn de parken eigenlijk hetzelfde. Je moet dus zeker geen lange reis plannen om het ander park van de twee te doen.

Wellicht ben ik hier niet snel terug, maar aan het tempo dat Plopsa investeert ben ik vaak genoeg te vinden in hun grotere parken. Wij gaan de rest van de dag naar Slagharen, waarvan je zeer binnenkort ook verslag mag verwachten!