03/07/2018 Zoomarine

02/09/2018 Uit Door Nathan

Amper een week nadat we een korte trip naar Denemarken hadden gemaakt, was het alweer tijd voor de volgende vakantie. Ditmaal trokken we niet naar het noorden, maar wel naar het lekker warme Italië. In de hoofdstad Rome pikten we wat toerisme mee, maar eigenlijk kwamen we voornamelijk voor de pretparken. Als ik heel eerlijk ben is dat toch steeds het hoogtepunt van een reis. Het eerste grote pretpark dat we deden was Zoomarine, een niet zo heel gekend pretpark dat ik voornamelijk wilde bezoeken voor één achtbaan.

Toegegeven, ik was heel slecht voorbereid op dit park. Meestal ken ik al behoorlijk veel van de parken op het moment dat ik ze voor het eerst bezoek, maar ditmaal wist ik enkel dat er twee achtbanen stonden. Eén die mij naar dit park lokte, en een big apple. Op zich kan het ook eens leuk zijn op deze manier, zo kom je namelijk veel vaker voor verrassingen te staan.

De ingang is niet meer dan een grote partytent, en eenmaal binnen sta je oog in oog met een gigantische draak. Best een mooie animatronic eigenlijk.

Zonder echt te weten waar we heen gingen, waren we meteen aanbeland bij ons eerste doelwit voor vandaag. Squalotto is de kinderachtbaan van het park, waar de medewerker niet veel te doen had voor wij arriveerden. Telt mee voor de coaster-count, dus we deden hem snel.

Het is overigens gewoon een big apple lay-out. De achtbaantrein is wel leuk gethematiseerd, met een haaienkop in plaats van een gewone worm.

Vlak achter de kinderachtbaan staat Polpo, waarvan ik vermoedde dat het een octopus was. Helaas is het dat niet, al is hij wel naar dat beest gethematiseerd.

Het is een familievriendelijke jumper waarbij je in bootjes zit. Op zich een leuke attractie, maar geen hoogvlieger.

We slaan linksaf en komen aan Laguna dei Pirati, een splash battle. We besloten een ritje uit te stellen naar later op de namiddag – het werd tenslotte alleen maar warmer – maar uiteindelijk vonden we een andere manier om ons te verkoelen. Een ritje in de splash battle is er dus niet meer van gekomen.

Hij zag er overigens wel netjes uit. Vreemd genoeg was hij niet enorm in trek, dus heel nat zouden we er sowieso niet uitgekomen zijn.

Vlak ernaast bevond zich een waterspeelpark voor kinderen. Veel fonteinen en enkele glijbanen, heerlijk met dit weer!

Helemaal in de hoek van het park staat nog een 4D-cinema. Als we zagen dat het nog wel een tijdje duurde voor de volgende voorstelling begon, besloten we hem over te slaan en verder door het park te gaan.

In het gebouw bevindt zich overigens ook nog een kleine speeltuin.

Aan deze kant reed ook een klein treintje rond.

En ernaast vonden we nog een partytent met enkele toestellen in. Super fout, maar in Italië kan het allemaal.

Al snel werd duidelijk dat Zoomarine meer te bieden heeft dan attracties en de focus van het park zelfs helemaal niet daarop ligt. Het park is namelijk ook in het bezit van diverse diersoorten. Een dierentuin kan ik het moeilijk noemen, maar men heeft aan deze kant toch flamingo’s, verschillende soorten papegaaien en andere vogels. Het leek ook dat je er op sommige plaatsen bij kon, maar volgens mij alleen maar op bepaalde tijdstippen.

Later werd duidelijk dat Zoomarine eigenlijk voornamelijk een dolfinarium is. De meeste waterdieren bevinden zich aan de andere kant van het park. Alvorens we daar naartoe gaan, bevond zich hier nog één attractie… en laat dat toevallig die zijn waarvoor ik vooral naar het park kwam.

De kenner ziet het al, het is een Schwarzkopf looping star! Sinds Slagharen hem heeft verwijderd moet je net iets verder reizen om hem nog te kunnen doen.

Het is een zeer klassiek type achtbaan dat dankzij Bobbejaanland en Slagharen heel bekend is in de Benelux. Deze Vertigo is één van de laatste zes exemplaren.

Wie destijds het verslag van Slagharen gelezen heeft, weet misschien nog dat ik de achtbaan ooit heb kunnen doen. Eén enkele keer, en vlak daarna bleef hij heel de dag dicht. Ik was dan ook enorm blij om vandaag hem nog eens te kunnen herbeleven.

En ja hoor, de baan is even goed als ik mij kan herinneren van dat ene ritje. Gezien zijn leeftijd is hij nog enorm soepel en die looping trekt heerlijk goed door.

Vol trots staat het merk Schwarzkopf ook op de achtbaantrack. Het park lijkt te weten wat voor icoon ze in huis hebben en daar ben ik heel blij om. Hopelijk gaat deze dan ook nog lang mee.

Alleen jammer dat hij op het parkplan niet echt waardig staat ingetekend.

Enkel voor deze achtbaan is Zoomarine al een bezoekje waard. Na al die jaar nog steeds een heerlijke ervaring.

Vlak naast Vertigo ligt de grote showarena van het park. Hier worden shows opgevoerd met dolfijnen.

Het zegt mij persoonlijk weinig, dus we zijn hem niet gaan bekijken. Wel een erg groot theater dat overigens gewoon toegankelijk was wanneer er geen show speelde.

We hebben echter wel dolfijnen gezien! Niet veel verderop waren enkele mensen met dolfijnen aan het “spelen”. Het zag er vrij exclusief uit, dus meer aandacht hebben we er niet aan besteed.

Toen we verder door het park liepen en aan de volgende zone kwamen, merkten we nogmaals dat Zoomarine meer te bieden had dan attracties. Er waren namelijk ook tal van zwembaden en glijbanen. Dat klinkt leuk, maar wij waren zo slecht voorbereid dat we niets van zwemgerief bij hadden. Het bleek echter geen groot probleem, want we trokken onze t-shirt uit, staken onze spullen in een locker en doken het water in. Niemand die er een probleem van maakte. het was bovendien 35 graden buiten, dus je was snel weer opgedroogd.

De glijbanen zijn verder leuk, maar niet heel bijzonder.

Tegenover de glijbanen stond nog een groot water play house met enkele glijbanen voor de kinderen.

Daarnaast bevindt zich ook een groot strand waar je kon uitrusten of zonnen. Er speelde leuke muziek en ongetwijfeld kon je er ook wel iets eten of drinken. De sfeer was er erg goed. Het is niet wat je verwacht in een pretpark, maar is daarom niet minder leuk.

We lopen verder het park in komen nog enkele attracties tegen. Midden op het plein staat een grote draaimolen.

En er ligt ook een bootjesglijbaan met de naam Harakiri.

Het park heeft eigenlijk voornamelijk waterattracties en -activiteiten. Leuk als het lekker warm weer is, zoals vandaag.

Er liggen daarnaast ook nog twee kinderattracties op dit pleintje.

Twee erg goedkoop ogende molentjes, maar voor kinderen is het zeker leuk.

Helemaal achterin ligt Miami Beach, nog een strand met een groot zwembad. Hier was het opvallend rustiger dan aan het andere strand met zwembad.

Zo komen we aan bij de laatste attractie van het park, wat tevens ook de op één na grootste is. Blue River is de log flume van het park, die hier natuurlijk niet kan ontbreken.

De attractie heeft drie drops. Eerst een kleine, daarna nog een kleine waarbij je leuke airtime hebt en ten slotte een best hoge.

We waren nog maar nauwelijks opgedroogd van toen we gaan zwemmen waren, maar dat heeft niet lang geduurd. Deze log flume gaat door het leven als de natste die ik ooit gedaan heb. Tot driemaal toe krijg je een gigantische golf over heel je boot. Of je nu vooraan of vanachter zit, soaked ben je gegarandeerd.

Erg is dat overigens niet in een land als Italië. In de zomer is het hier bijna altijd enorm warm.

Naast de log flume bevindt zich nog een showarena, waar een show met zeeleeuwen werd gehouden. Daarnaast kan je ook de dieren zien als ze gewoon in hun verblijf zitten.

Zeeleeuwen, zeehonden en nog wat dieren die erop leken. Ik ken er te weinig van om er iets informatief over te zeggen.

Er zaten ook nog een heleboel pinguïns.

En toen kwamen we terug uit bij de ingang van het park. Het is niet zo een groot park, maar we hebben ons hier eigenlijk prima een dagje vermaakt. Sterker nog, de dag was opvallend snel om. Er staan niet enorm veel attracties, maar het park heeft meer te bieden dan alleen dat. Verwacht geen park vol toppers, geen uitstekende horeca en geen extreem vriendelijk personeel (dat laatste in alle parken in Rome trouwens), maar gewoon een gezellig park waar je een dagje kan ontspannen. Ik ben dan ook blij dat ik deze plaats bezocht heb.

Al bij al is Zoomarine zeker een aanrader. Naast een topper van een achtbaan is ook het heerlijke vakantiegevoel in dit park aanwezig. Als ik nog eens naar Rome kom, ga ik zeker niet twijfelen om dit park opnieuw te bezoeken. Tot ziens Zoomarine, en op naar het volgende park!